11.1 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleArgentina: Seceta și înghețurile reduc drastic estimările privind recolta de porumb și...

Argentina: Seceta și înghețurile reduc drastic estimările privind recolta de porumb și soia

În Argentina, prognozele privind producția de semințe oleaginoase a scăzut de la 38 la 33,5 milioane de tone, la fel și pentru recolta de cereale se atestă o scădere a estimărilor inițiale.

Absența ploilor înregistrată la începutul lunii februarie, pe lângă înghețurile timpurii pe marginea de vest a zonei agricole, au determinat o reducere cu 4,5 milioane tone – de la 38 la 33,5 milioane tone – a producției de soia pentru campania curentă, indică Bursa de Cereale din Argentina.

Între timp, noua estimare a producției de porumb pentru campania 2022/23 se ridică la 41 de milioane de tone, cu 11 milioane mai puțin decât totalul recoltat, a adăugat entitatea în cel mai recent raport Agricol Săptămânal.

În cazul boabelor de soia, zonele cele mai afectate de temperaturile scăzute și de lipsa apei sunt concentrate în San Luis, la sud de Córdoba și la nord de Pampa-Vest, Buenos Aires.

Severitatea pagubelor va fi evaluată în următoarele săptămâni și, în funcție de impactul asupra culturilor încă în picioare, estimarea actuală a producției ar putea suferi o nouă actualizare, a avertizat Bursa de Cereale.

Recoltarea de porumb avansează în centrul zonei agricole, iar randamentele obținute din parcelele culturilor timpurii rămân sub așteptările inițiale, la fel ca și recoltele prognozate în nucleele din nordul și sudul țării.

În ciuda scăderii așteptate a producției de porumb, impactul pe care înghețul și seceta l-au generat asupra potențialului productiv al culturilor târzii de cereale rămâne de evaluat, a precizat entitatea.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Raport: Balanţa agroalimentară a UE a înregistrat un record în 2023

Comisia Europeană a anunţat vineri că balanţa agroalimentară a UE a înregistrat un surplus record în 2023, graţie persistenţei...

Analiză: Preţurile mondiale la zahăr vor înregistra creșteri de 20% în 2024

Preţurile la zahăr brut sunt aşteptate să înregistreze un salt anual de aproape 20% în 2024, pe măsură ce...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole