17.7 C
București
joi, 5 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriArad: Focar de pestă porcină africană într-o fermă cu peste 300 de...

Arad: Focar de pestă porcină africană într-o fermă cu peste 300 de animale

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat într-o fermă cu peste 300 de porci, au anunţat, vineri, autorităţile din judeţul Arad, care au luat măsuri pentru oprirea răspândirii bolii.

Focarul a fost depistat într-o fermă din satul Aluniş, iar Centrul Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB) Arad s-a întrunit pentru a stabili primele măsuri, între care uciderea tuturor animalelor din exploataţie.

„Anterior, în cursul acestei luni, au mai fost identificate două focare de pestă porcină africană la gospodării private de mici dimensiuni din localitatea Neudorf, comuna Zăbrani”, a precizat Prefectura Arad, în urma şedinţei CLCB.

La Aluniş, autorităţile au organizat filtre la intrările şi ieşirile din localitate, astfel încât să fie prevenită ieşirea animalelor vii sau a cărnii sau produselor din carne de porc.

În jurul focarului s-a delimitat o zonă de restricţie care este formată din zona de protecţie, pe o rază de trei kilometri (localităţile Aluniş şi Frumuşeni), şi zona de supraveghere de 10 kilometri – localităţile Tisa Nouă, Fântânele, Vladimirescu, Mândruloc, Cicir, Sâmbăteni, Păuliş, Zăbrani, Chesinţ şi Fiscut.

În zona de protecţie, toate exploataţiile sunt vizitate de medici veterinari, pentru a fi examinaţi clinic porcii din gospodării. De asemenea, la intrările şi ieşirile din gospodăriile în care există porci se vor instala dezinfectoare individuale.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Arad: Două noi focare de pestă africană au fost confirmate; 33 de porci sunt ucişi preventiv

Două noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în judeţul Arad, miercuri, iar 33 de exemplare suine...

Giurgiu: Au fost depistate patru focare de pestă porcină africană

Patru focare de pestă porcină africană (PPA) au fost depistate în localitatea giurgiuveană Prundu, iar Centrul Local de Combatere...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole