‹ adv ›
vineri, 31 martie, 2023
7.5 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriArad: Ferma în care zeci de vaci stăteau în noroi până la...

Arad: Ferma în care zeci de vaci stăteau în noroi până la genunchi este desfiinţată

Ferma improvizată de vaci în care animalele erau ţinute doar sub cerul liber, în noroi până la genunchi, este în curs de desfiinţare, după ce proprietarul nu a luat măsurile de remediere impuse de autorităţi.

Primarul comunei Păuliş, Ioan Turcin, a declarat luni, că după depăşirea mai multor termene de conformare impuse de autorităţi, care nu au fost respectate de către proprietarul animalelor, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad a retras autorizaţia de funcţionare a crescătoriei.

„Mulţumesc DSVSA că a decis măsura cea mai bună în acest caz, în urma mai multor controale pe care le-a făcut împreună cu Poliţia Animalelor. Crescătoria este în curs de desfiinţare, proprietarul a vândut o parte din vaci iar restul sunt duse la abator. Nu pot decât să mă bucur că am scăpat de această problemă delicată a comunei”, a spus primarul.

Reprezentanţii DSVSA au confirmat, că au retras autorizaţia sanitară veterinară pentru exploataţie de tip A, precizând că primele 11 vaci au fost duse la abator, în Bacău, săptămâna trecută, iar în această săptămână sunt programate alte opt. Proprietarul va sacrifica la abator toate animalele care nu au fost vândute.

În urmă cu o lună, autorităţile din Arad au găsit, la o fermă improvizată pe un câmp de lângă localitatea Păuliş, 60 de vaci ţinute doar sub cerul liber şi în noroi până la genunchi.

„Aceste animale trăiesc în condiţii insalubre. Indiferent că este vară cu 40 de grade sau iarnă, ele stau sub cerul liber. Noaptea tot în aer liber, iar acum, din cauza precipitaţiilor din ultima perioadă a anului, animalele stau până la genunchi în noroi. Este imposibil de comunicat cu acest fermier, el spune că are dreptul să deţină o fermă de creştere a animalelor şi nimeni nu ar trebui să îl împiedice. Nu avem nimic împotrivă, dar să ofere condiţii normale pentru aceste animale”, spunea atunci primarul comunei.

El precizase că, la solicitarea Primăriei Păuliş, la finalul anului 2022 a fost efectuat un control de către DSVSA, în urma căruia s-au dispus măsuri, dar care nu au fost respectate de către fermier, care nu a schimbat nimic privind condiţiile de creştere a animalelor.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad precizase că Biroul Protecţia Animalelor i-a aplicat proprietarului vacilor o amendă de 3.000 de lei. 

Discută cu alți fermieri în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

3 COMENTARII

  1. LASA CA BEM LAPTE DIN POLONIA SI UNGARIA! DE MASURI DE AJUTOR NU ZICE NIMENI NIMIC….LE DAM IN CAP LA FERMIERI ASTA ESTE SCOPUL FUNCTIONARIlor PUBLICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Comisarul pentru Agricultură spune că ar sprijini limitarea schimburilor comerciale cu Ucraina

Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, a spus joi...
‹ adv ›

Rasa de vaci Simmental – descriere și norme de întreținere

Simmental este o rasă cunoscută la nivel mondial și apreciată pentru caracteristicile sale. Vacile au o producție bună de...

Analiză: Preţurile cerealelor se stabilizează, dar rămân vulnerabile la riscurile asociate vremii

Piaţa cerealelor, puternic influenţată de evenimentele din Ucraina primăvara trecută, s-a înscris treptat pe o tendinţă de normalizare a...

Bloomberg: Scumpirea zahărului reprezintă un nou pericol la adresa inflaţiei produselor alimentare

Zahărul, consumat în foarte multe produse de la ciocolată şi până la băuturi acidulate şi patiserie, devine din ce...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole