23 C
București
duminică, 28 mai, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriArad: 212 oi blocate pe un teren inundat au fost salvate după...

Arad: 212 oi blocate pe un teren inundat au fost salvate după 10 ore de intervenţie cu bărcile

Operaţiunea pompierilor arădeni de salvare a peste 200 de oi blocate, vineri seară, pe un teren inundat de Crişul Alb, s-a încheiat sâmbătă dimineaţă, după mai bine de zece ore de intervenţie cu bărcile.

„După mai bine de 10 ore de muncă susţinută a pompierilor militari arădeni, intervenţia fiind îngreunată de condiţiile meteorologice nefavorabile, aceştia au evacuat în siguranţă 212 oi. Misiunea s-a încheiat cu succes în această dimineaţă, la ora 05,45”, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad.

Oile au rămas blocate pe un teren viran din apropierea oraşului Sebiş, în urma revărsării râului Crişul Alb, pe fondul ploilor abundente din ultimele zile. Pentru evacuarea animalelor, a fost necesară traversarea unui teren inundat, unde apa avea adâncimea de aproximativ 1,5 metri, fiind folosite bărci.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, vineri, avertizări Cod portocaliu de viituri pe Crişul Alb. Fenomenele hidrologice periculoase au fost anunţate pe sectorul Vaţa de Jos – amonte confluenţă cu râul Sebiş (judeţele Hunedoara şi Arad). 

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Vaslui: Incendiu la o hală de furaje a unei ferme de păsări din localitatea Tutova

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de sâmbătă...
‹ adv ›

Dolj: Ministrul Daea a lansat programul pilot de irigare prin picurare cu independență energetică

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a lansat, sâmbătă, la Bechet, judeţul Dolj, programul pilot de irigare prin picurare, cu independenţă...

Starea bună a culturilor de grâu din Europa ţine în frâu costurile alimentelor

În timp ce fenomenele meteo extreme provoacă pagube culturilor agricole din cele două Americi şi Africa de Nord, câmpiile...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole