22.8 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAPIA prelungește sesiunea de depunerea a cererilor pentru subvenții cu încă 2...

APIA prelungește sesiunea de depunerea a cererilor pentru subvenții cu încă 2 săptămâni

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) prelungește cu încă două săptămâni termenul pentru depunerea cererilor unice de plată pentru subvențiile aferente anului 2023, scrie puterea.ro.

Inițial, fermierii puteau depune cererile unice pentru plată până pe data de 15 mai. Acum, aceștia au la dispoziție încă două săptâmâni, 31 mai fiind ultima zi în care mai pot depune cererea.

Directorul general al APIA, Adrian Pintea a declarat că măsura a fost luată exclusiv pentru acest an și nu va rămâne în vigoare și anii următori. Decizia vine în contextul activității intense de la APIA din această perioadă, dar și în contextul în care noua Politică Agricolă Comună vine cu anumite schimbări, astfel încât și fermierii, dar și angajații APIA s-au adaptat mai greu la aceste modificări.

Încă de acum două săptămâni, mass-media semnala faptul că ritmul de depunere a cererilor unice de plată este mult mai scăzut anul acesta față de anul trecut. La ultima raportare din partea APIA, numărul de cereri depuse era cu peste 100.000 mai mic față de aceeași perioadă a anului 2022.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • APIA

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA anunță că a primit cereri de plată pentru o suprafață de 9,95 mln hectare

Numărul cererilor primite până la 31 mai 2023, fără...
‹ adv ›

APIA a început plățile aferente schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat autorizarea la plată a schemelor de sprijin...

APIA: Sprijin financiar de peste 16,6 milioane lei pentru crescătorii de animale

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole