‹ adv ›
luni, 6 februarie, 2023
-0.1 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAPIA: Beneficiarii măsurii privind microgranturile în domeniul alimentar nu sunt obligaţi să...

APIA: Beneficiarii măsurii privind microgranturile în domeniul alimentar nu sunt obligaţi să publice anunţuri de presă

Beneficiarii Măsurii 1 Microgranturi în domeniul alimentar, implementată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), nu sunt obligaţi să publice anunţuri de presă, informează APIA.

„Având în vedere că Măsura 1 „Microgranturi în domeniul alimentar” este un sprijin care se acordă sub formă de sumă forfetară, alocat din fonduri externe nerambursabile, cofinanţat din bugetul de stat, pe bază de contract de acordare a ajutorului, obligaţiile beneficiarului prevăzute în capitolul 10 – Informare şi publicitate, punctul 10.4 din Ghidul solicitantului pentru măsura „Microgranturi în domeniul agroalimentar” nu se aplică în acest caz”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, solicitanţilor de microgranturi în domeniul agroalimentar din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin OUG nr. 61/2022 nu li se aplică obligaţiile privind publicarea de anunţuri sau comunicate de presă la începutul şi la finalizarea proiectului.

Totodată, nu li se aplică obligaţiile privind expunerea într-un loc vizibil a unui afiş pentru proiectele de investiţii pentru care valoarea contribuţiei publice este mai mică de 500.000 euro, precum şi utilizarea de autocolante şi/sau plăcuţe pentru mijloace fixe care, conform legislaţiei contabile naţionale depăşesc valoarea de 2.500 lei şi au o durată de viaţă mai mare de un an.

„Obligaţiile menţionate mai sus nu li se aplică beneficiarilor având în vedere că microgranturile din domeniul agroalimentar se acordă sub formă de sumă forfetară, alocate din fonduri externe nerambursabile, cofinanţate din bugetul de stat, pe bază de contract de acordare a ajutorului pentru susţinerea următoarelor cheltuieli angajate după data de 1 februarie 2020”, se precizează în comunicat.

Reprezentanţii APIA fac referire la cheltuieli privind stocurile de materii prime, materiale, mărfuri, precum şi alte categorii de stocuri necesare activităţii curente/operaţionale desfăşurate de beneficiari, precum şi la datorii curente şi restante faţă de furnizorii curenţi, inclusiv faţă de furnizorii de utilităţi, potrivit contractelor încheiate.

De asemenea, reprezentanţii APIA se referă la cheltuieli privind chiria pe bază de contract încheiat şi/sau cheltuieli privind arenda sau redevenţa pe bază de contract de arendă sau contract de concesiune aferente terenurilor agricole, dar şi la cheltuieli privind achiziţia de servicii necesare activităţii curente/operaţionale, cu excepţia serviciilor de consultanţă.

În comunicat se menţionează cheltuielile privind achiziţia de obiecte de inventar, inclusiv obiecte de inventar de natura mijloacelor fixe necesare reluării activităţii curente/operaţionale, cheltuielile privind achiziţia de echipamente, utilaje, instalaţii şi tehnologii necesare reluării activităţii curente/operaţionale, precum şi cheltuielile privind plata datoriilor către bugetul statului şi bugetele locale.

  • Citește despre ->
  • APIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA: Sprijin cuplat pentru venit – leguminoase pentru industrializare, 215 euro/ha

Intervenția Sprijin cuplat pentru venit - leguminoase pentru industrializare...

APIA oferă sprijin cuplat pentru venit – lucernă, 101 euro/ha

Sprijinul cuplat pentru venit - lucernă se înscrie în seria intervențiilor cu impact asupra sectorului vegetal și presupune acordarea...

APIA: cuantumurile ANT aferente sectoarelor vegetal și zootehnic – stabilite

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că au fost stabilite cuantumurile aferente Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT)...

APIA acordă sprijin cuplat pentru venit – soia, 150 euro/ha

Sprijinul cuplat pentru venit - soia, gestionat de APIA - Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, face parte...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole