18.1 C
București
sâmbătă, 30 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriANSVSA: Specialişti din Africa Subsahariană au făcut vizite de studiu la diferite...

ANSVSA: Specialişti din Africa Subsahariană au făcut vizite de studiu la diferite unităţi de panificaţie şi abatorizare

O delegaţie formată din 20 de participanţi din state din Africa Subsahariană, însoţită de specialişti ai ANSVSA, a făcut vizite de studiu la diferite unităţi de panificaţie, abatorizare, procesare carne, procesare lapte şi peşte, a anunţat vineri Autoritatea Naţională Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Conform sursei citate, pe parcursul vizitelor au avut loc discuţii cu privire la organizarea sistemului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din România şi, totodată, au fost abordate aspecte referitoare la legislaţia Uniunii Europene şi cea naţională.

De asemenea, ANSVSA a anunţat încheierea proiectului de cooperare între România şi state din Africa Subsahariană în domeniul siguranţei alimentelor.

„În data de 16 iunie 2023 a avut loc la sediul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) ceremonia de final a Proiectului privind Dezvoltarea Capacităţii de Supraveghere şi Control a Beneficiarilor prin Transfer de Expertiză în Domeniul Sanitar-Veterinar şi al Siguranţei Alimentelor pentru regiunea Africa Subsahariană, desfăşurat în perioada 12-16 iunie 2023 în parteneriat cu Agenţia de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare, aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Externe”.

Conform sursei citate, evenimentul a fost coprezidat de Alexandru Nicolae Bociu, Preşedinte – Secretar de Stat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Andrei NOVAC, Secretar de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

„De asemenea, un obiectiv prioritar al delegaţiei statelor africane subsahariene în ceea ce priveşte iniţierea acestui Proiect, l-a reprezentat identificarea concretă a unor oportunităţi de export-import din ţara noastră. În acest sens, au avut loc discuţii susţinute cu privire la dezvoltarea relaţiilor comerciale şi de cooperare în domeniul siguranţei alimentelor, partea română asigurând reprezentanţii africani de întreaga sa disponibilitate şi deschidere către cooperarea economică”, precizează sursa citată.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Preşedintele ANSVSA: Am intensificat controalele pentru depistarea utilizării ilegale a substanţelor psihoactive în produsele alimentare

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)...
‹ adv ›

Laboratoarele sanitare veterinare au beneficiat de investiţii de aproximativ 12 milioane de euro în ultimii doi ani

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a investit în ultimii doi ani peste 12 milioane de...

Alexandru Bociu: Normele de aplicare a Legii porcului vor fi emise până la finalul acestei luni

Normele de aplicare a Legii porcului, prin care ne propunem să combatem pesta porcină africană pe teritoriul României, vor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole