19.2 C
București
miercuri, 7 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAlba: Combină distrusă într-un incendiu în timp ce recolta porumb

Alba: Combină distrusă într-un incendiu în timp ce recolta porumb

Un utilaj agricol a ars luni în timp ce se efectua cu acesta recoltatul porumbului pe un teren agricol din Alba, fiind afectată de incendiu şi o suprafaţă de câteva zeci de metri pătraţi din lan.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Detaşamentul de pompieri Aiud a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu în localitatea Noşlac, care se manifesta la un utilaj agricol.

„A ars un utilaj agricol pe o suprafaţă de 70%. Până la ajungerea forţelor de intervenţie la locul incendiului a fost afectat şi un lan de porumb din proximitatea utilajului agricol, pe o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi”, a transmis ISU Alba.

Deşi este luna mai, în judeţul Alba mai există încă pe alocuri suprafeţe cultivate de anul trecut cu porumb.

Mii de hectare erau în iarnă nerecoltate, deoarece mulţi dintre fermieri au preferat să culeagă şi să vândă mai târziu direct de pe câmp, fiind scutiţi astfel de cheltuielile legate de uscare şi depozitare. Alţii au sperat ca preţul de vânzare să fie unul mai mare decât în toamnă. 

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Hunedoara: Tone de miere, blocate la apicultori din cauza importurilor ieftine din Ucraina şi China

Peste 100 de tone miere de foarte bună calitate sunt blocate la apicultorii din judeţul Hunedoara din cauza cantităţilor...

Grâul s-a scumpit după distrugerea barajului şi escaladarea luptelor din Ucraina

Cotaţia grâului a crescut marţi după escaladarea luptelor dintre Rusia şi Ucraina, inclusiv prin distrugerea barajului hidroelectric de la...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole