10.7 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAlba: Combină distrusă într-un incendiu în timp ce recolta porumb

Alba: Combină distrusă într-un incendiu în timp ce recolta porumb

Un utilaj agricol a ars luni în timp ce se efectua cu acesta recoltatul porumbului pe un teren agricol din Alba, fiind afectată de incendiu şi o suprafaţă de câteva zeci de metri pătraţi din lan.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Detaşamentul de pompieri Aiud a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu în localitatea Noşlac, care se manifesta la un utilaj agricol.

„A ars un utilaj agricol pe o suprafaţă de 70%. Până la ajungerea forţelor de intervenţie la locul incendiului a fost afectat şi un lan de porumb din proximitatea utilajului agricol, pe o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi”, a transmis ISU Alba.

Deşi este luna mai, în judeţul Alba mai există încă pe alocuri suprafeţe cultivate de anul trecut cu porumb.

Mii de hectare erau în iarnă nerecoltate, deoarece mulţi dintre fermieri au preferat să culeagă şi să vândă mai târziu direct de pe câmp, fiind scutiţi astfel de cheltuielile legate de uscare şi depozitare. Alţii au sperat ca preţul de vânzare să fie unul mai mare decât în toamnă. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Lactalis a anunțat că vânzările au crescut cu 4,3% în 2023, dar profitul a rămas scăzut

Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, a...
‹ adv ›

Radu Puiu, XTB: Prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru români

Perioada Sărbătorii de Paște este unul dintre cele două evenimente importante din perspectivă religioasă ce pot reprezenta și catalizatori...

Pintea: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de euro, începând...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole