3.5 C
București
marți, 19 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAgroMeteo: Cod galben de furtuni în 27 de judeţe şi în Bucureşti,...

AgroMeteo: Cod galben de furtuni în 27 de judeţe şi în Bucureşti, pe parcursul zilei de joi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pe parcursul zilei de joi în zone din 27 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti.

Potrivit meteorologilor, în intervalul orar 12:00 – 23:00, local, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale în Oltenia, dealurile Banatului, Crişanei, în Transilvania, Muntenia, Moldova şi Dobrogea.

De asemenea, va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp, izolat de peste 30 – 40 l/mp. Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 50 – 70 km/h şi vijelii se vor semnala mai ales în estul şi sud-estul teritoriului.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Botoşani, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Tulcea, Timiş, Vâlcea, Vrancea, Vaslui, precum şi Municipiul Bucureşti.

În Capitală, în intervalul de prognoză menţionat, vremea va fi caldă, dar cu cer variabil şi cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi în orele serii când vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 50 – 60 km/h. Temperatura maximă va fi de 27 – 28 de grade.

ANM precizează că astfel de fenomene meteo de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse şi în celelalte regiuni.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Rezerva de apă în cultura grâului de toamnă, apropiată de optim în cea mai mare parte a ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, prognoza de...
‹ adv ›

AgroMeteo: Rezerva de apă în cultura grâului de toamnă, apropiată de valori optime în cea mai mare parte a ţării 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza de specialitate care arată că rezerva de umiditate în cultura grâului...

AgroMeteo: Rezerva de apă în cultura grâului de toamnă

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite că rezerva de apă în cultura grâului de toamnă, pe profilul de sol 0-100...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole