7.3 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriAgricultorii germani atrag atenţia că recoltele le-au fost afectate de secetă

Agricultorii germani atrag atenţia că recoltele le-au fost afectate de secetă

Asociaţia Agricultorilor Germani a anunţat marţi că seceta a redus cantitatea de cereale recoltate, care în unele părţi ale ţării este cu 15% sub media obişnuită, relatează agenţia EFE.

Agricultorii au recoltat 21 de milioane de tone de grâu, puţin mai mult faţă de anul trecut, dar cu 10%-12% sub media ultimilor ani, a semnalat organizaţia într-un comunicat.

Inclusiv în acele regiuni unde recolta „a surprins pozitiv”, conţinutul de proteină brută, care determină preţul, este „perceptibil” mai mic decât în mod obişnuit, ceea ce ar putea face să fie mai puţin grâu de panificaţie.

În zonele afectate de secetă, fermierii sunt preocupaţi şi de furajele verzi pentru hrana animalelor, deoarece a doua recoltă de iarbă a fost foarte redusă sau lipseşte complet, o problemă acutizată de calitatea porumbului depozitat în silozuri, de asemenea afectat de climă.

Germania produce suficient grâu pentru a-şi acoperi necesarul de consum, însă războiul din Ucraina, cu blocarea exporturilor de cereale, a agravat incertitudinile privind securitatea alimentară la nivel global, scrie EFE.

O serie de valuri de căldură, cu temperaturi extreme, de până la 40 de grade, au afectat Germania în această vară şi au provocat secetă şi incendii forestiere, în special în nord-estul ţării.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Rațe mute (leșești) – rasă valoroasă pentru carne

Rațele mute sau leșești sunt crescute pentru producția de...

Plum pox sau vărsatul prunelor – ce facem cu pomii bolnavi

Plum pox sau vărsatul prunelor (Prunus virus) este o boală întâlnită frecvent în toate plantaţiile de prun, cais și...

Diareea și balonarea la iepuri. Cauze, tratament

Diareea nespecifică la iepuri poate fi provocată de factori stresanți sau alimentația neigienică și dezechilibrată. Unul dintre motive ar putea...

Boala hemoragică a iepurilor – maladie contagioasă

Boala hemoragică a iepurilor este o boală infectocontagioasă, specifică iepurilor, cu evoluție acută (rapidă), caracterizată printr-un sindrom hemoragic însoțit...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate