duminică, 7 august, 2022
29.6 C
București

-

HomepageȘtiriAgricultorii germani atrag atenţia că recoltele le-au fost afectate de secetă

Agricultorii germani atrag atenţia că recoltele le-au fost afectate de secetă

Asociaţia Agricultorilor Germani a anunţat marţi că seceta a redus cantitatea de cereale recoltate, care în unele părţi ale ţării este cu 15% sub media obişnuită, relatează agenţia EFE.

Agricultorii au recoltat 21 de milioane de tone de grâu, puţin mai mult faţă de anul trecut, dar cu 10%-12% sub media ultimilor ani, a semnalat organizaţia într-un comunicat.

Inclusiv în acele regiuni unde recolta „a surprins pozitiv”, conţinutul de proteină brută, care determină preţul, este „perceptibil” mai mic decât în mod obişnuit, ceea ce ar putea face să fie mai puţin grâu de panificaţie.

În zonele afectate de secetă, fermierii sunt preocupaţi şi de furajele verzi pentru hrana animalelor, deoarece a doua recoltă de iarbă a fost foarte redusă sau lipseşte complet, o problemă acutizată de calitatea porumbului depozitat în silozuri, de asemenea afectat de climă.

Germania produce suficient grâu pentru a-şi acoperi necesarul de consum, însă războiul din Ucraina, cu blocarea exporturilor de cereale, a agravat incertitudinile privind securitatea alimentară la nivel global, scrie EFE.

O serie de valuri de căldură, cu temperaturi extreme, de până la 40 de grade, au afectat Germania în această vară şi au provocat secetă şi incendii forestiere, în special în nord-estul ţării.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Mixomatoza la iepuri – simptome si tratament

Mixomatoza este cea mai periculoasă boală care afectează iepurașii...

Creșterea răsadului – 19 greșeli cel mai frecvent făcute

Creșterea răsadurilor implică mai multe operațiuni ce nu pot fi neglijate, începând de la alegerea semințelor și finalizând cu...

Petre Ciobanu: Mulți fermieri se tem de investiții în sisteme de irigat, dar acestea pot face profituri bune

Petre Ciobanu este Key Account Manager Europe & CIS, Valmont Industries și a participat în calitate de Professional Partner...

Cezar Gheorghe: Se așteaptă o criză a grâului la nivel mondial

Recolta de grâu la nivel mondial în anul 2022 s-ar putea să fie cu mult mai redusă decât prognozele...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate