-3.1 C
București
duminică, 23 ianuarie, 2022

-

HomepageȘtiriAgricover, SeedBlink şi Microsoft lansează un nou accelerator digital destinat startup-urilor AgriTech

Agricover, SeedBlink şi Microsoft lansează un nou accelerator digital destinat startup-urilor AgriTech

Un nou accelerator digital conceput pentru a ajuta startup-urile AgriTech aflate în stadiu incipient să sporească viteza inovaţiei în sectorul agricol din Europa Centrală şi de Est (ECE) a fost lansat de Agricover, alături de SeedBlink şi Microsoft.

Astfel, Nextcelerator – The Digital Agriculture Hub se adresează antreprenorilor din sectorul AgriTech, în cadrul căruia se vor folosi sesiuni de mentorat pentru a identifica vulnerabilităţile şi oportunităţile startup-urilor şi, apoi, implementarea mecanismelor de sprijin adecvate sub formă de cursuri de formare, planificare de afaceri, mentorat, şi înlesnirea accesului la fermieri profesionişti si jucători din agricultură.

‹ adv ›

Potrivit unui comunicat de presă al Agricover, transmis luni AGERPRES, startup-urile selectate în program vor avea acces la patru sesiuni săptămânale de mentorat individual, concentrate pe abilităţile antreprenoriale, cum ar fi:

  • dezvoltarea unui model de afaceri;
  • finanţarea unei afaceri;
  • planificarea lansării;
  • o serie de masterclass-uri unice adaptate nevoilor afacerii.

„România se află printre primele ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte producţia agricolă, cu un potenţial semnificativ de creştere neexploatat. Agricultura viitorului trebuie să fie durabilă şi responsabilă în privinţa normelor de mediu, iar adoptarea tehnologiei digitale este un factor cheie în transformarea acestui sector. 2021 a fost un an bun pentru agricultură şi pentru agribusiness în general în România, iar toate perspectivele indică faptul că tehnologia este cea care va susţine această creştere sustenabilă. Prin urmare, un parteneriat strâns între experţi în agribusiness, experţi în tehnologie şi o platformă de investiţii poate stimula şi sprijini o nouă generaţie de AgriTech. Parteneriatul Agricover cu SeedBlink şi Microsoft oferă companiilor AgriTech în stadiu incipient acces la resurse de excepţie, suport pentru dezvoltarea afacerii, expertiză, cercetare şi know-how şi abia aşteptăm să începem”, a declarat Liviu Dobre, director general al Agricover Holding.

Agricover Holding SA reuneşte Agricover SA (specializată în distribuţia de tehnologii agricole), Agricover Credit IFN SA (instituţia financiară nebancară specializată în finanţarea fermierilor) şi Agricover Technology SRL prin care Grupul oferă fermierilor acces la cele mai noi inovaţii în agricultura digitală mondială.

SeedBlink este platforma de investiţii cu cea mai rapidă creştere, specializată în găsirea, verificarea, finanţarea şi scalarea a startup-urilor europene de tehnologie.

Microsoft (Nasdaq „MSFT” @microsoft) susţine companiile în procesul transformării digitale şi facilitează dezvoltarea, implementarea şi utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud. 

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cât trăiește și ce mănâncă buburuza. Cum o atragem în grădină

Buburuza este o insectă cunoscută și îndrăgită de toți, încă din copilărie. Acest gândăcel nu poate fi confundat cu...
- adv -spot_img

Permacultura – agricultura în armonie cu natura

Permacultura sau „agricultura permanentă” este un sistem de cultură în care se imită ecosistemele naturale. Astfel încât să nu...

Bibilica – avantajele și dezavantajele creșterii. Rase

Bibilica este o pasăre destul de rară în zona noastră,uneori poate fi întâlnită prin gospodăriile casnice. Cu toate acestea,...

De citit

Bibilica – hrana, creșterea puilor, inițierea afacerii

Creșterea bibilicilor nu diferă de creșterea găinilor. Detalii despre...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției