luni, 27 iunie, 2022
27.4 C
București

-

HomepageȘtiriAFIR primește cereri de finanțare pentru investiții neagricole - submăsura 6.4

AFIR primește cereri de finanțare pentru investiții neagricole – submăsura 6.4

Sesiunea de primire de proiecte pentru finanţarea dezvoltării de activităţi neagricole din cadrul PNDR 2014 – 2020 se deschide în 2 noiembrie iar bugetul alocat pentru investiţii se ridică la 100 de milioane de euro, potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

„MADR anunţă deschiderea, în perioada 2 noiembrie 2021, ora 9:00 – 1 februarie 2022, ora 16:00, a sesiunii de primire de proiecte pentru finanţare pentru submăsura 6.4 – Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole din cadrul PNDR 2014 – 2020. Suma totală disponibilă pentru investiţii în cadrul acestei sesiuni este de 100 de milioane de euro”, a scris ministrul luni, pe pagina sa de Facebook.

Solicitanţii eligibili pentru sprijin sunt micro-întreprinderile şi întreprinderile neagricole mici existente şi nou-înfiinţate, respectiv start-up-urile din spaţiul rural.

Totodată, beneficiari eligibili sunt şi fermierii sau membrii unor gospodării agricole autorizaţi cu statut minim pe PFA, care îşi diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activităţi neagricole în zona rurală, în cadrul întreprinderii deja existente, încadrabile în micro-întreprinderi şi întreprinderi mici.

Excepţie fac persoanele fizice neautorizate. Sprijinul public nerambursabil poate reprezenta 90% sau 70% din totalul cheltuielilor eligibile.

Valoarea cheltuielilor eligibile nerambursabile va fi de maximum 200.000 de euro, cu respectarea condiţiilor ajutorului de minimis. Plafonul minim acceptat pentru un proiect finanţat prin această submăsură este de 10.000 de euro, această sumă reprezentând valoarea totală eligibilă a proiectului.

Pentru a beneficia de intensitatea sprijinului de 90%, toate codurile CAEN propuse spre finanţare trebuie să fie aferente unor activităţi de producţie, precizează sursa citată.

Se poate acorda finanţare pentru investiţii noi în unităţile de primire turistică de tipul:

  • parcuri de rulote;
  • camping;
  • bungalou;
  • fabricarea produselor textile;
  • îmbrăcăminte;
  • articole de marochinărie;
  • articole de hârtie şi carton;
  • fabricarea produselor chimice;
  • farmaceutice;
  • fabricare produse electrice şi electronice.

Detalii privind tipurile de investiţii şi condiţiile specifice accesării de fonduri europene pentru submăsura 6.4 pot fi consultate gratuit pe www.afir.info, în Ghidul solicitantului şi anexele aferente acestuia, la secţiunea „Investiţii PNDR”, pe pagina dedicată submăsurii.

Cererile de finanţare se depun on-line, pe site-ul AFIR.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Irigarea castraveților. Sfaturi pentru o recoltă bună

Apa este vitală pentru creșterea și dezvoltarea castravetelui, mai...

Ardeiul iute – un insecticid natural eficient

Dăunătorii constituie o problemă serioasă pentru plantele de cultură, care odată atacate slăbesc cantitatea și calitatea recoltei scade, iar...

Bolile la iepuri – simptome și controlul acestora

Unul din factorii care limitează producțiile la iepuri este prezența și efectul bolilor. Cauzele acestor boli pot fi de...

Cezar Gheorghe: Se așteaptă o criză a grâului la nivel mondial

Recolta de grâu la nivel mondial în anul 2022 s-ar putea să fie cu mult mai redusă decât prognozele...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate