22.7 C
București
luni, 5 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAFIR: CE a rambursat României 264 milioane de euro pentru proiecte FEADR

AFIR: CE a rambursat României 264 milioane de euro pentru proiecte FEADR

Peste 264 de milioane de euro au fost rambursate României, în luna martie, de la Comisia Europeană (CE) pentru proiectele din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Transferul sumei totale de 264.043.355 de euro, la începutul lunii martie a acestui an, reprezintă cheltuieli efectuate prin AFIR şi solicitate pentru decontare de România pentru perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2022.

Astfel, conform informării primite din partea Băncii Naţionale a României (BNR), aceşti bani au intrat efectiv în conturile statului român în data de 2 martie 2023 şi reprezintă rambursări din FEADR (248.417.217,60 de euro) şi din Instrumentul de Relansare al Uniunii Europene (EURI) – în valoare de 15.626.138,79 de euro.

„Rambursarea cheltuielilor efectuate de către un stat membru certifică corectitudinea acestor cheltuieli şi mai ales faptul că AFIR are toate sistemele de implementare şi plată în deplină concordanţă cu cerinţele regulamentelor europene. Până în prezent, Comisia Europeană a rambursat României aproximativ 7,8 miliarde de euro pentru investiţiile în agricultură şi dezvoltarea durabilă a mediului rural finanţate prin Agenţie”, a precizat George Chiriţă, directorul general al AFIR.

Potrivit instituţiei, sumele solicitate şi rambursate reprezintă plăţile efectuate de către AFIR pentru proiectele de investiţii finanţate prin Planul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) 2020, dar şi plăţile compensatorii aferente măsurilor delegate către Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (APIA).

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • AFIR

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR a solicitat CE decontarea de peste 202 mln de euro din FEADR

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a transmis Comisiei Europene...
‹ adv ›

AFIR a publicat Ghidul pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală prin submăsura 19.1 Sprijin pregătitor

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a publicat pe pagina oficială de internet, Ghidul solicitantului aferent submăsurii 19.1 „Sprijin pregătitor”...

Experţii AFIR se implică pentru digitalizarea accesării finanţărilor din zona montană

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), a încheiat un protocol de colaborare cu...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole