‹ adv ›
duminică, 5 februarie, 2023
1.3 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAFIR: Beneficiarii publici ai PNDR îşi pot actualiza valoarea proiectelor în derulare

AFIR: Beneficiarii publici ai PNDR îşi pot actualiza valoarea proiectelor în derulare

Beneficiarii publici ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) îşi pot actualiza valoarea proiectelor în derulare, informează Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

„Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale aduce la cunoştinţa beneficiarilor publici decizia emisă de Comisia Europeană în data de 12 septembrie 2022 privind aprobarea modificării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, prin care sunt aplicabile beneficiarilor PNDR prevederile Ordonanţei de Urgenţă (OUG) nr. 64/ 2022 privind ajustarea preţurilor şi a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile”, se menţionează în comunicatul AFIR.

Astfel, începând cu 13 septembrie – data de referinţă de la care curg termenele prevăzute în OUG 64/ 2022, autorităţile publice şi Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI) care derulează investiţii finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) îşi pot ajusta valoarea proiectelor aflate în curs de implementare în conformitate cu prevederile OUG 64/ 2022.

Conform sursei citate, la nivelul AFIR, actul normativ privind ajustarea preţurilor se aplică beneficiarilor care implementează proiecte în cadrul submăsurii 4.3, respectiv componentele privind infrastructura de irigaţii şi infrastructura de acces agricolă, submăsurii 7.2 Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, submăsurii 7.6 Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural şi submăsurii 19.2 Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală, pentru beneficiarii care au derulat achiziţii publice.

„Ca urmare a modificării PNDR pentru a permite aplicarea prevederilor OUG 64/ 2022, beneficiarii submăsurilor 4.3 irigaţii, 4.3 acces agricol, 7.2, 7.6 şi 19.2 pot încheia acte adiţionale la contractul de finanţare pentru majorarea cu maximum 25% a valorii eligibile a proiectului, dar fără a depăşi valoarea sprijinului public nerambursabil specifică fiecărei submăsuri, conform fişei tehnice din noua versiune a PNDR 2020”, a precizat directorul general al AFIR, Dorin Opreanu.

  • Citește despre ->
  • AFIR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR a efectuat plăţi de peste 276 milioane de euro către beneficiarii FEADR

Beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) au...

AFIR va accepta includerea în BDPR doar utilajele agricole cu norma de poluare de minim Etapa V

AFIR a demarat procesul de verificare și de eliminare a tuturor mașinilor, echipamentelor și utilajelor din Baza de date...

AFIR: Fonduri de 400 de milioane de euro pentru antreprenorii care au investit în mediul rural

Antreprenorii care au investit în satul românesc au primit, în perioada 2015 - 2022, sprijin pentru înfiinţarea şi pentru...

AFIR a finanţat cu fonduri europene din FEADR peste 2.400 de proiecte de utilitate publică în mediul rural

Autorităţile publice locale care derulează proiecte de investiţii cu fonduri europene nerambursabile în dezvoltarea mediului rural au obţinut sprijin...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole