luni, 3 octombrie, 2022
15.2 C
București

-

HomepageȘtiriAFIR: Beneficiarii publici ai PNDR îşi pot actualiza valoarea proiectelor în derulare

AFIR: Beneficiarii publici ai PNDR îşi pot actualiza valoarea proiectelor în derulare

Beneficiarii publici ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) îşi pot actualiza valoarea proiectelor în derulare, informează Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

„Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale aduce la cunoştinţa beneficiarilor publici decizia emisă de Comisia Europeană în data de 12 septembrie 2022 privind aprobarea modificării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, prin care sunt aplicabile beneficiarilor PNDR prevederile Ordonanţei de Urgenţă (OUG) nr. 64/ 2022 privind ajustarea preţurilor şi a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile”, se menţionează în comunicatul AFIR.

Astfel, începând cu 13 septembrie – data de referinţă de la care curg termenele prevăzute în OUG 64/ 2022, autorităţile publice şi Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI) care derulează investiţii finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) îşi pot ajusta valoarea proiectelor aflate în curs de implementare în conformitate cu prevederile OUG 64/ 2022.

Conform sursei citate, la nivelul AFIR, actul normativ privind ajustarea preţurilor se aplică beneficiarilor care implementează proiecte în cadrul submăsurii 4.3, respectiv componentele privind infrastructura de irigaţii şi infrastructura de acces agricolă, submăsurii 7.2 Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, submăsurii 7.6 Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural şi submăsurii 19.2 Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală, pentru beneficiarii care au derulat achiziţii publice.

„Ca urmare a modificării PNDR pentru a permite aplicarea prevederilor OUG 64/ 2022, beneficiarii submăsurilor 4.3 irigaţii, 4.3 acces agricol, 7.2, 7.6 şi 19.2 pot încheia acte adiţionale la contractul de finanţare pentru majorarea cu maximum 25% a valorii eligibile a proiectului, dar fără a depăşi valoarea sprijinului public nerambursabil specifică fiecărei submăsuri, conform fişei tehnice din noua versiune a PNDR 2020”, a precizat directorul general al AFIR, Dorin Opreanu.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Scheme de tratament contra bolilor la vița de vie

Tratamentele la vița de vie se realizează în dependență...

Piața agricolă mondială: Prețurile la grâu și porumb continuă să crească

Începutul lunii octombrie pe piața agricolă mondială este marcat de aceleași variații de prețuri bine cunoscute în ultima perioadă....

România are 12 mii de producători în sistem ecologic; suprafaţa ecologică – 2%

Piaţa produselor economice în România este afectată de confuzia a ceea ce înseamnă ecologic, a declarat, vineri, preşedintele Asociaţiei...

Consilier Daea: Foarte multă rapița OMG din Ucraina a ajuns la procesare și sunt probleme mari

Mărfurile agricole din Ucraina încep să creeze probleme în piață. Se întâmplă, însă, după ce Uniunea Europeană a deschis...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate