2.3 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriAFIR acordă sprijin nerambursabil pentru procesarea de mazăre, soia sau fasole

AFIR acordă sprijin nerambursabil pentru procesarea de mazăre, soia sau fasole

Un număr de 14 proiecte vor primi finanţare în valoare totală de 12,3 milioane de euro, ca sprijin nerambursabil pentru investiţii în procesarea de mazăre, soia sau fasole.

Potrivit sursei citate, în urma procesului de evaluare şi selecţie a cererilor de finanţare, dintre cele 24 de proiecte depuse în etapa a doua (8 noiembrie – 7 decembrie 2021), un număr de 14 proiecte vor primi finanţare în valoare totală de 12,3 milioane de euro.

„Trei dinte proiectele depuse au fost neconforme, alte cinci proiecte au fost declarate neeligibile pentru finanţare iar două din totalul de 24 de proiecte depuse au fost retrase de către solicitanţi. În această etapă a sesiunii, pragul de calitate a fost de 45 de puncte”, precizează AFIR.

Sprijinul financiar nerambursabil acordat prin submăsura 4.2 – Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole, componenta de sprijin pentru investiţii noi, extindere şi modernizare în procesarea/ marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase (de exemplu mazărea, soia sau fasolea) este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) şi forme asociative, şi de 40% pentru alte întreprinderi.

În cazul investiţiilor colective, intensitatea sprijinului a putut fi majorată 20%, finanţarea nerambursabilă acordată prin PNDR, fiind astfel de 70% din valoarea totală eligibilă a investiţiei.

Valoarea fondurilor europene obţinute variază în funcţie de tipul de beneficiar şi de investiţie.

Astfel, pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici, sprijinul financiar este de 800.000 de euro/proiect pentru investiţiile noi şi de 600.000 de euro/proiect pentru modernizare/ extindere.

De asemenea, solicitanţii constituiţi ca întreprinderi mijlocii au putut accesa fonduri în valoare de 1,2 milioane de euro/proiect pentru investiţiile noi sau de un milion de euro/proiect pentru modernizare/extindere.

Pentru alte întreprinderi şi pentru solicitanţii constituiţi în forme asociative, valoarea sprijinului creşte la 1,5 milioane de euro/proiect în cazul investiţiilor noi permise, respectiv de 1,2 milioane de euro/proiect pentru modernizare sau extindere.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Îngrășămintele verzi: Top 5 specii de plante ce combat dăunători și boli din sol

Sideratele (îngrășămintele verzi) sunt plante cultivate în scopul încorporării...

Bibilica – hrana, creșterea puilor, inițierea afacerii

Creșterea bibilicilor nu diferă de creșterea găinilor. Detalii despre îngrijire, adaptare, alimentație, rația zilnică, reproducere, creșterea puilor, etc. Bibilica este o...

Rațe mute (leșești) – rasă valoroasă pentru carne

Rațele mute sau leșești sunt crescute pentru producția de carne. Acestea se deosebesc esențial de alte rase de rațe....

Cultivarea pătrunjelului pentru rădăcină. Sfaturi utile

Pătrunjelul este o plantă bienală, în primul an formează rozete de frunze și rădăcina tuberizată, iar în al doilea...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate