22.8 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAFIR a publicat Ghidul pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală prin submăsura...

AFIR a publicat Ghidul pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală prin submăsura 19.1 Sprijin pregătitor

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a publicat pe pagina oficială de internet, Ghidul solicitantului aferent submăsurii 19.1 „Sprijin pregătitor” pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală (SDL) din cadrul măsurii 19 – Sprijin pentru dezvoltarea locală LEADER, finanţată din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Obiectivul principal al acestei submăsuri vizează creşterea capacităţii de colaborare, necesară pentru elaborarea unor strategii integrate, ceea ce va oferi actorilor locali şi reprezentanţilor din diferite domenii de activitate posibilitatea de a lucra împreună şi de a interacţiona în favoarea comunităţilor din teritoriile acoperite de Grupurile de Acţiune Locală (GAL).

Totodată, prin submăsura 19.1 sunt vizate acţiuni de construcţie instituţională şi de creare de reţele, cu scopul de a pregăti şi de a implementa o strategie integrată de dezvoltare locală pentru o anumită zonă.

Sprijinul pregătitor se acordă până la suma maximă de 30.000 de euro, astfel:

  • cheltuieli pentru animarea teritoriului, acordate în funcţie de numărul de locuitori existent la nivelul teritoriului vizat, respectiv 0,22 euro/locuitor, dar care nu vor depăşi 15.000 de euro:
  • cheltuielile legate de elaborarea strategiei care se vor încadra în cel mult 15.000 de euro, indiferent de mărimea teritoriului şi de populaţia acoperită de SDL.

Sprijinul pentru această submăsură este de 100% nerambursabil. În cadrul acestei submăsuri nu se acordă avans.

Rambursarea cheltuielilor eligibile se realizează în maximum două tranşe de plată. Sprijinul pregătitor finanţat în cadrul submăsurii 19.1 se adresează parteneriatelor privat – publice locale pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală.

Toţi cei interesaţi pot consulta Ghidul solicitantului şi anexele aferente pe site-ul afir.info, la Investiţii PNDR/ LEADER, în pagina dedicata submăsurii 19.1 „Sprijin pregătitor”.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • AFIR

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR a solicitat CE decontarea de peste 202 mln de euro din FEADR

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a transmis Comisiei Europene...
‹ adv ›

Experţii AFIR se implică pentru digitalizarea accesării finanţărilor din zona montană

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), a încheiat un protocol de colaborare cu...

AFIR: CE a rambursat României 264 milioane de euro pentru proiecte FEADR

Peste 264 de milioane de euro au fost rambursate României, în luna martie, de la Comisia Europeană (CE) pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole