30.3 C
București
luni, 15 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR a plătit aproape 33,35 milioane de euro pentru beneficiarii PNDR

AFIR a plătit aproape 33,35 milioane de euro pentru beneficiarii PNDR

Beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR) au primit în conturi, în perioada 8 – 14 aprilie 2022, o nouă tranşă de bani, în valoare totală de 33,35 milioane de euro, a anunţat Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Din suma totală achitată, aproximativ 30 de milioane de euro au ajuns la fermieri, procesatori, antreprenorii şi autorităţi locale care implementează proiecte finanţate prin PNDR, bani proveniţi atât din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, cât şi din EURI – Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene (pentru submăsurile forfetare 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, 6.2 „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale” şi 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”).

De asemenea, AFIR a transferat fonduri de aproximativ 3,5 milioane de euro pentru efectuarea plăţilor compensatorii către fermierii care au accesat măsurile privind agromediu şi climă, agricultură ecologică, silvomediu şi constrângeri naturale, implementate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Potrivit sursei citate, plăţile au fost efectuate pentru a deconta investiţiile realizate în mediul rural, prin intermediul PNDR, dar şi pentru angajamentele aferente măsurilor de mediu şi climă.

Fondurile publice nerambursabile, gestionate de AFIR, sunt plătite ca urmare a cererilor de plată depuse de către beneficiarii PNDR, în conformitate cu contractele de finanţare încheiate, după ce au fost verificate şi autorizate la plată de către experţii Agenţiei. 

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR anunță programele active de finanțare pentru exploatațiile agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) amintește că, fermierii...
‹ adv ›

AFIR: 30 aprilie, termen limită pentru cererile de finanțare în sectorul pomicol

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) amintește că, până pe 30 aprilie 2024, pot fi depuse cereri de finanțare...

Unitate modernă de colectare și procesare a cerealelor la Cricău, realizată pe fonduri europene

Cu o viziune inovatoare și sprijinul AFIR, comunitatea din Cricău demonstrează că dezvoltarea sustenabilă nu este doar un vis....
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole