4.7 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriAFIR a plătit aproape 33,35 milioane de euro pentru beneficiarii PNDR

AFIR a plătit aproape 33,35 milioane de euro pentru beneficiarii PNDR

Beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR) au primit în conturi, în perioada 8 – 14 aprilie 2022, o nouă tranşă de bani, în valoare totală de 33,35 milioane de euro, a anunţat Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Din suma totală achitată, aproximativ 30 de milioane de euro au ajuns la fermieri, procesatori, antreprenorii şi autorităţi locale care implementează proiecte finanţate prin PNDR, bani proveniţi atât din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, cât şi din EURI – Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene (pentru submăsurile forfetare 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, 6.2 „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale” şi 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”).

De asemenea, AFIR a transferat fonduri de aproximativ 3,5 milioane de euro pentru efectuarea plăţilor compensatorii către fermierii care au accesat măsurile privind agromediu şi climă, agricultură ecologică, silvomediu şi constrângeri naturale, implementate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Potrivit sursei citate, plăţile au fost efectuate pentru a deconta investiţiile realizate în mediul rural, prin intermediul PNDR, dar şi pentru angajamentele aferente măsurilor de mediu şi climă.

Fondurile publice nerambursabile, gestionate de AFIR, sunt plătite ca urmare a cererilor de plată depuse de către beneficiarii PNDR, în conformitate cu contractele de finanţare încheiate, după ce au fost verificate şi autorizate la plată de către experţii Agenţiei. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Copilitul lăstarilor la roșii. Când se realizează și care este rolul

Copilirea roșiilor (tomatelor) presupune tăierea unor lăstari (copili) la...

Cultivarea pepenelui galben – sfaturi utile

Cultivarea de succes a pepenelui galben presupune respectarea mai multor particularități de creștere. Temperatura minimă de germinație a semințelor...

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața europeană pentru anul 2022, reunite sunt brandul Blexia. Noile produse...

Scheme de tratament la cais: produse și perioade recomandate

Pomii de cais pot fi afectați în diferite etape ale vegetație de o gamă largă de boli și dăunători....
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate