29.2 C
București
marți, 16 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR a făcut plăţi de peste 7,5 milioane de euro către beneficiarii...

AFIR a făcut plăţi de peste 7,5 milioane de euro către beneficiarii PNDR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a virat în această săptămână o nouă tranşă de bani în conturile beneficiarilor PNDR în valoare totală de peste 7,5 milioane de euro, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Plăţile au fost efectuate pentru a deconta investiţiile în mediul rural realizate de către tinerii şi micii fermieri, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, dar şi pentru plăţile compensatorii aferente măsurilor de mediu şi climă.

Astfel, pentru beneficiarii submăsurilor 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” şi 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, AFIR a efectuat, începând cu 29 martie 2022, plăţi în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, sume provenite din fonduri EURI – Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene.

De asemenea, AFIR a aprobat şi 554.772 euro pentru plăţile compensatorii către fermierii care au accesat măsurile privind agromediu şi climă, agricultură ecologică şi constrângeri naturale.

Fondurile publice nerambursabile, gestionate de AFIR, se plătesc ca urmare a cererilor de plată depuse de către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, în conformitate cu contractele de finanţare încheiate, după ce au fost verificate şi autorizate la plată.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR anunță programele active de finanțare pentru exploatațiile agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) amintește că, fermierii...
‹ adv ›

AFIR: 30 aprilie, termen limită pentru cererile de finanțare în sectorul pomicol

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) amintește că, până pe 30 aprilie 2024, pot fi depuse cereri de finanțare...

Unitate modernă de colectare și procesare a cerealelor la Cricău, realizată pe fonduri europene

Cu o viziune inovatoare și sprijinul AFIR, comunitatea din Cricău demonstrează că dezvoltarea sustenabilă nu este doar un vis....
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole