4.7 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriAFIR a făcut plăţi de peste 7,5 milioane de euro către beneficiarii...

AFIR a făcut plăţi de peste 7,5 milioane de euro către beneficiarii PNDR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a virat în această săptămână o nouă tranşă de bani în conturile beneficiarilor PNDR în valoare totală de peste 7,5 milioane de euro, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Plăţile au fost efectuate pentru a deconta investiţiile în mediul rural realizate de către tinerii şi micii fermieri, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, dar şi pentru plăţile compensatorii aferente măsurilor de mediu şi climă.

Astfel, pentru beneficiarii submăsurilor 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” şi 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, AFIR a efectuat, începând cu 29 martie 2022, plăţi în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, sume provenite din fonduri EURI – Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene.

De asemenea, AFIR a aprobat şi 554.772 euro pentru plăţile compensatorii către fermierii care au accesat măsurile privind agromediu şi climă, agricultură ecologică şi constrângeri naturale.

Fondurile publice nerambursabile, gestionate de AFIR, se plătesc ca urmare a cererilor de plată depuse de către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, în conformitate cu contractele de finanţare încheiate, după ce au fost verificate şi autorizate la plată.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Copilitul lăstarilor la roșii. Când se realizează și care este rolul

Copilirea roșiilor (tomatelor) presupune tăierea unor lăstari (copili) la...

Cultivarea pepenelui galben – sfaturi utile

Cultivarea de succes a pepenelui galben presupune respectarea mai multor particularități de creștere. Temperatura minimă de germinație a semințelor...

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața europeană pentru anul 2022, reunite sunt brandul Blexia. Noile produse...

Scheme de tratament la cais: produse și perioade recomandate

Pomii de cais pot fi afectați în diferite etape ale vegetație de o gamă largă de boli și dăunători....
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate