marți, 27 septembrie, 2022
19 C
București

-

HomepageȘtiriADS: Licitație cu strigare pentru concesionarea a peste 2.000 ha de teren...

ADS: Licitație cu strigare pentru concesionarea a peste 2.000 ha de teren agricol

Agenția Domeniilor Statului organizează prima sesiune de concesionare de terenuri agricole prin licitație cu strigare din septembrie 2022. Este vorba de peste 2.000 hectare de teren agricol situate în județele Brăila, Buzău și Tulcea, iar redevența pornește de la 731 kilograme de grâu pe an la hectar.

Cea mai mare suprafață se află la Gropeni Stăncuța în județul Brăila – 1.344 ha de teren agricol la care se adaugă 277 ha de teren neagricol, suprafețe aflate în exploatarea societății Orezul Gropeni.

Data de cumpărare/eliberare a caietelor de sarcini este 15 septembrie 2022, în timp ce 26 septembrie este data limită de depunere a documentelor. Verificarea documentelor de participare are loc pe 27 septembrie. Redevența minimă este de 842 kilograme/an/hectar, se arată într-un comunicat al agenției publicat pe site.

În județul Tulcea, se concesionează o suprafață de 755 hectare de teren agricol și 94,6 ha de teren neagricol exploatate de Agroindustriala Nufăru în localitățile Nufăru, Mahmudia și Marighiol.

Data de cumpărare/eliberare a caietelor de sarcini este 16 septembrie 2022, iar 27 septembrie este data limită de depunere a documentelor.  Verificarea documentelor de participare are loc pe 28 septembrie. Redevența minimă este de 731 kilograme/an/hectar.

O suprafață cu mult mai mică se află în localitatea Stâlpu, județul Buzău, unde se organizează licitație pentru 50,2 ha de teren agricol și 1,17 ha de teren neagricol expoatate de Romagribuz Stâlpu.

Data de cumpărare/eliberare a caietelor de sarcini este 15 septembrie 2022, 26 septembrie este data limită de depunere a documentelor, iar verificarea documentelor de participare are loc pe 27 septembrie. Redevența minimă este de 979 kilograme/an/hectar.

Durata concesiunii este de 20 de ani. Toate detaliile legate de aceste licitații sunt publicate pe site-ul agenției.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Prețul cerealelor în scădere – noi temeri pe piața mondială

Ping-pong-ul prețurilor pe piața mondială a cerealelor continuă și...

Suprafaţa agricolă afectată de secetă a crescut luni la 683.527 hectare, în 38 de judeţe

Suprafaţa totală afectată de secetă a ajuns, luni, la 683.527 de hectare, în 38 de judeţe, arată datele comunicate...

În Franța agricultura ecologică va primi un nou impuls din partea planului PAC

Agricultura ecologică a fost plasată în centrul planului strategic al Politicii Agricole Comune (PAC) din Franța, dar unii critici...

Cultivarea cartofului dulce – sfaturi pentru o cultură de succes

Cartoful dulce se consideră una dintre cele mai profitabile culturi legumicole, datorită popularității ce crește an de an. Ce...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate