-5.3 C
București
marți, 25 ianuarie, 2022

-

HomepageȘtiriAbatoarele Toennies nu sunt de vânzare, spune familia care deţine compania

Abatoarele Toennies nu sunt de vânzare, spune familia care deţine compania

Toennies, cel mai mare procesator de carne din Germania, nu este de vânzare iar structura acţionariatului nu va suferi modificări, au anunţat miercuri membrii familiei care controlează firma Toennies, transmite Reuters.

Robert, Clemens şi Maximilian Toennies au dat publicităţi un comunicat de presă comun în care anunţă că vor să conducă afacerea împreună şi pe viitor, cu un accent pe sustenabilitate şi bunăstarea animalelor.

‹ adv ›

Acest comunicat de presă comun este prima declaraţie publică a proprietarilor Toennies ca răspuns la speculaţiile referitoare la o posibilă vânzare. Clemens Toennies deţine aproximativ 45% din acţiuni, nepotul său Robert Toennies controlează aproximativ 50% din acţiuni iar fiul lui Clemens, Maximilian, deţine un pachet de aproximativ 5%.

În primăvara acestui an, Bloomberg a informat că proprietarii companiei Toennies Holding ApS & Co. se pregătesc să demareze procesul de vânzare a companiei cu o vechime de 50 de ani, într-o tranzacţie în valoare de patru miliarde de euro, ca urmare a unor diferenţe de opinie cu privire la strategie.

Miliardarul Clemens Toennies, directorul general de la Toennies Holding, este denumit popular şi „regele cârnaţilor” pentru faptul că a transformat o mică afacere de familie în cel mai mare producător de carne din Europa.

Toennies Holding deţine 28 de fabrici, inclusiv în Danemarca, Polonia şi Franţa, exportă carne în 82 de ţări şi are o cifră de afaceri de 7,3 miliarde de euro în 2019.

Însă în luna iunie 2020, peste 1.500 de lucrători ai abatorului companiei Toennies din districtul Guetersloh au fost infectaţi cu noul coronavirus, mulţi dintre ei fiind români. Acest focar a forţat izolarea a circa 670.000 de persoane în respectiva zonă.

Descoperirea focarului de coronavirus la acest abator a declanşat o dezbatere cu privire la standardele din industria alimentară din Germania, precum şi cu privire la dependenţa de mâna de lucru a muncitorilor emigranţi, în special din România.

Scandalul de la abatorul Guetersloh l-a transformat pe Clemens Toennies într-un personaj negativ. Opinia publică l-a criticat pentru faptul că utilizează muncitori prost plătiţi din Europa de Est care erau angajaţi de subcontractori, iar mediul în care muncitorii lucrau nu a împiedicat răspândirea coronavirusului.

Între timp, Toennies a demarat mai multe iniţiative destinate recâştigării încrederii publicului, precum aceea de a oferi contracte de muncă full-time muncitorilor est-europeni, astfel încât toţi angajaţii din zonele cheie să fie angajaţi direct de companie. 

Sursa foto: bbc.com

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Producerea răsadului de roșii. Când se seamănă, îngrijire

Creșterea răsadului de roșii poate fi realizată cu succes respectând cerințele culturii. În acest articol vom oferi mai multe...
- adv -spot_img

Ucraina: Investițiile în sectorul agricol au crescut cu 30% după deschiderea pieței terenurilor

Potrivit prim-ministrului Denis Șmihal din Ucraina, investițiile în sectorul agricol au crescut cu 30% după deschiderea pieței terenurilor în...

Cel mai mare importator de grâu din lume cauzează creșterea livrărilor

China va continua să cumpere o parte din ce în ce mai mare din recolta mondială de grâu, după...

De citit

Prognoza agrometeorologică pentru perioada 24 ianuarie-6 februarie

Vremea se va încălzi uşor în majoritatea regiunilor, în...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției