27.9 C
București
joi, 28 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAbatoarele Toennies nu sunt de vânzare, spune familia care deţine compania

Abatoarele Toennies nu sunt de vânzare, spune familia care deţine compania

Toennies, cel mai mare procesator de carne din Germania, nu este de vânzare iar structura acţionariatului nu va suferi modificări, au anunţat miercuri membrii familiei care controlează firma Toennies, transmite Reuters.

Robert, Clemens şi Maximilian Toennies au dat publicităţi un comunicat de presă comun în care anunţă că vor să conducă afacerea împreună şi pe viitor, cu un accent pe sustenabilitate şi bunăstarea animalelor.

Acest comunicat de presă comun este prima declaraţie publică a proprietarilor Toennies ca răspuns la speculaţiile referitoare la o posibilă vânzare. Clemens Toennies deţine aproximativ 45% din acţiuni, nepotul său Robert Toennies controlează aproximativ 50% din acţiuni iar fiul lui Clemens, Maximilian, deţine un pachet de aproximativ 5%.

În primăvara acestui an, Bloomberg a informat că proprietarii companiei Toennies Holding ApS & Co. se pregătesc să demareze procesul de vânzare a companiei cu o vechime de 50 de ani, într-o tranzacţie în valoare de patru miliarde de euro, ca urmare a unor diferenţe de opinie cu privire la strategie.

Miliardarul Clemens Toennies, directorul general de la Toennies Holding, este denumit popular şi „regele cârnaţilor” pentru faptul că a transformat o mică afacere de familie în cel mai mare producător de carne din Europa.

Toennies Holding deţine 28 de fabrici, inclusiv în Danemarca, Polonia şi Franţa, exportă carne în 82 de ţări şi are o cifră de afaceri de 7,3 miliarde de euro în 2019.

Însă în luna iunie 2020, peste 1.500 de lucrători ai abatorului companiei Toennies din districtul Guetersloh au fost infectaţi cu noul coronavirus, mulţi dintre ei fiind români. Acest focar a forţat izolarea a circa 670.000 de persoane în respectiva zonă.

Descoperirea focarului de coronavirus la acest abator a declanşat o dezbatere cu privire la standardele din industria alimentară din Germania, precum şi cu privire la dependenţa de mâna de lucru a muncitorilor emigranţi, în special din România.

Scandalul de la abatorul Guetersloh l-a transformat pe Clemens Toennies într-un personaj negativ. Opinia publică l-a criticat pentru faptul că utilizează muncitori prost plătiţi din Europa de Est care erau angajaţi de subcontractori, iar mediul în care muncitorii lucrau nu a împiedicat răspândirea coronavirusului.

Între timp, Toennies a demarat mai multe iniţiative destinate recâştigării încrederii publicului, precum aceea de a oferi contracte de muncă full-time muncitorilor est-europeni, astfel încât toţi angajaţii din zonele cheie să fie angajaţi direct de companie. 

Sursa foto: bbc.com

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Lucrări majore la infrastructura feroviară din Portul Constanţa – se consolidează rolul strategic

Guvernul va aproba declanşarea procedurii de expropriere în cazul...
‹ adv ›

Ciolacu: Salariile din agricultură, industria alimentară și construcții – exceptate de la plata CASS

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, creşterea cu 10% a salariului minim, de la 3.000 lei la 3.300 lei...

Egiptul cumpără 170.000 de tone de grâu din România şi Bulgaria, în pofida scăderii preţurilor de către Rusia

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole