luni, 26 septembrie, 2022
14.8 C
București

-

HomepageȘtiriAbatoarele Toennies nu sunt de vânzare, spune familia care deţine compania

Abatoarele Toennies nu sunt de vânzare, spune familia care deţine compania

Toennies, cel mai mare procesator de carne din Germania, nu este de vânzare iar structura acţionariatului nu va suferi modificări, au anunţat miercuri membrii familiei care controlează firma Toennies, transmite Reuters.

Robert, Clemens şi Maximilian Toennies au dat publicităţi un comunicat de presă comun în care anunţă că vor să conducă afacerea împreună şi pe viitor, cu un accent pe sustenabilitate şi bunăstarea animalelor.

Acest comunicat de presă comun este prima declaraţie publică a proprietarilor Toennies ca răspuns la speculaţiile referitoare la o posibilă vânzare. Clemens Toennies deţine aproximativ 45% din acţiuni, nepotul său Robert Toennies controlează aproximativ 50% din acţiuni iar fiul lui Clemens, Maximilian, deţine un pachet de aproximativ 5%.

În primăvara acestui an, Bloomberg a informat că proprietarii companiei Toennies Holding ApS & Co. se pregătesc să demareze procesul de vânzare a companiei cu o vechime de 50 de ani, într-o tranzacţie în valoare de patru miliarde de euro, ca urmare a unor diferenţe de opinie cu privire la strategie.

Miliardarul Clemens Toennies, directorul general de la Toennies Holding, este denumit popular şi „regele cârnaţilor” pentru faptul că a transformat o mică afacere de familie în cel mai mare producător de carne din Europa.

Toennies Holding deţine 28 de fabrici, inclusiv în Danemarca, Polonia şi Franţa, exportă carne în 82 de ţări şi are o cifră de afaceri de 7,3 miliarde de euro în 2019.

Însă în luna iunie 2020, peste 1.500 de lucrători ai abatorului companiei Toennies din districtul Guetersloh au fost infectaţi cu noul coronavirus, mulţi dintre ei fiind români. Acest focar a forţat izolarea a circa 670.000 de persoane în respectiva zonă.

Descoperirea focarului de coronavirus la acest abator a declanşat o dezbatere cu privire la standardele din industria alimentară din Germania, precum şi cu privire la dependenţa de mâna de lucru a muncitorilor emigranţi, în special din România.

Scandalul de la abatorul Guetersloh l-a transformat pe Clemens Toennies într-un personaj negativ. Opinia publică l-a criticat pentru faptul că utilizează muncitori prost plătiţi din Europa de Est care erau angajaţi de subcontractori, iar mediul în care muncitorii lucrau nu a împiedicat răspândirea coronavirusului.

Între timp, Toennies a demarat mai multe iniţiative destinate recâştigării încrederii publicului, precum aceea de a oferi contracte de muncă full-time muncitorilor est-europeni, astfel încât toţi angajaţii din zonele cheie să fie angajaţi direct de companie. 

Sursa foto: bbc.com

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Tratamente la zmeur și mur. Măsuri de protecție

Activitățile de protecție a zmeurului și murului împotriva bolilor...

Îngrijirea viței de vie în primul an de la plantare

În primul an de la plantarea viței de vie sunt efectuate următoarele operațiuni: Instalarea tutorilor viței de vie Este de dorit,...

Cea mai tare licitație la ADS din istorie. „Granzii” agriculturii românești se bat cu fonduri din afară

Urmează o săptămână de foc la Agenția Domeniilor Statului cu cele mai disputate licitații desfășurate vreodată. Circa 3.000 hectare...

Musca cepei – daune, metode de prevenire și combatere

Musca cepei (Delia antiqua) este un dăunător periculos, ce produce pagube în culturile de ceapă, usturoi, praz şi alte...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate