20.9 C
București
vineri, 29 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri7 din 10 cei mai mari exportatori de lactate din România -...

7 din 10 cei mai mari exportatori de lactate din România – firme cu capital străin

Clasamentul celor mai mari exportatori de lapte şi produse lactate din România, în primele zece luni din 2022, este dominat de companii cu capital străin, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică, citate de Ziarul Financiar, notează Mold-street.

Astfel, lider este Fabrica de Lapte Braşov, producătorul lactatelor Olympus, care face parte dintr-un grup controlat de familia Sarantis din Grecia.

Aceasta este urmată trei companii multi­naţionale şi anume: Danone (Danone Franţa), Hochland România (Hochland Germania) şi Lactitalia, parte a grupului italian F.lli Pinna.

Fabrica Prodlacta din Braşov, deţinută de grupul de companii JLC (Jardan Lapte Company) din Republica Moldova, se află pe locul 5 în topul celor mai mari exportatori de lactate din România.

Prodlacta din Braşov, parte a grupului JLC controlat de familia Jardan, se află pe locul 5. De notat că datele din raportul pentru 2021 arată că exporturile Prodlacta au o cotă de peste 26% din cifra de afaceri a Prodlacta şi acestea sunt efectuate inclusiv în Republica Moldova.

Analiza relevă că doar trei afaceri româneşti şi-au găsit loc printre principalii 10 exportatori de lactate. E vorba de Fairy Dairy din Arad, Almera International din Bacău şi Ferma cu Omenie din Alba.

Potrivit datelor statistice anual, România exportă lapte şi produse lactate în valoare de circa 152 de milioane de euro.

Principa­lele pieţe de export sunt Bulgaria, Anglia, Germania şi Italia, la care se adaugă ţări din Balcanii de Vest.

Exporturile din România sunt însă de patru ori mai mici decât importurile, dar cu toate acestea brandurile româneşti încep să se uite către alte pieţe.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

BNS propune Guvernului un salariu minim brut de 3.500 lei în Agricultură

Blocul Naţional Sindical (BNS) propune Guvernului României ca salariul...
‹ adv ›

Cemacom a încheiat implementarea proiectului „Cemacon Green Energy Farm”, în valoare totală de 1,052 mln euro

Cemacon a încheiat cu succes implementarea proiectului „Cemacon Green Energy Farm”, în valoare totală de 1,052 milioane euro, din...

AFIR a efectuat plăţi în valoare de 20,1 miliarde de euro

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a realizat plăţi de 20,1 miliarde de euro, fonduri nerambursabile, pentru finanţarea proiectelor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole