7.1 C
București
vineri, 15 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageBlogAgrobiznes.ro – partener media SIMA 2022, unul dintre cele mai mari târguri...

Agrobiznes.ro – partener media SIMA 2022, unul dintre cele mai mari târguri agricole din UE

SIMA, expoziția internațională de soluții și tehnologii pentru o agricultură eficientă și sustenabilă, își va deschide porțile între 6 și 10 noiembrie 2022 la Paris Nord Villepinte și are deja performanțe bune, atât în ceea ce privește marketingul, cât și prin oferta bogată în noutăți.

Această ediție va prezenta o nouă poziționare, noi spații și un conținut îmbogățit cu inovații pentru a răspunde cât mai bine așteptărilor sectorului, poziționând astfel SIMA ca expoziție de top. Agrobiznes.ro este, în premieră, partenerul media al târgului SIMA, care sărbătorește 100 de ani de la înființare în acest an.

Peste 100 de expozanți noi la SIMA 2022

SIMA a vândut deja 80% din suprafața sa. Sunt 112 expozanți noi care participă la această ediție, printre care Yanmar, Petronas, Megaplas și Agrowin. Unii dintre acești expozanți noi sunt expozanți SIMA istorici care revin în 2022, cum ar fi GRÉGOIRE BESSON, BOUCHARD, TYM sau HATZENBICHLER.

SIMA este Salonul internațional de soluții și tehnologii pentru o agricultură eficientă și durabilă ce unește în cadrul unui eveniment inedit:

  • 1800 de companii din 42 de țări;
  • 15 sectoare expoziționale;
  • 230 de mii de vizitatori din 140 de țări.

Zona SIMA Tech: Noile tehnologii în centrul expoziției

În centrul expoziției, SIMA oferă un spațiu pentru a evidenția soluțiile și tehnologiile pentru o agricultură eficientă și durabilă: SIMA Tech. Situat în Sala 6, acesta va reuni :

  • Un sat de start-up-uri, organizat în parteneriat cu La Ferme Digitale, Agri Sud-Ouest Innovation și Co-Farming. Conceput ca un loc de divertisment și de convivialitate, acest spațiu este o adevărată trambulină pentru apariția tinerelor întreprinderi și le permite acestora să stabilească legături cu profesioniștii din sector.
  • Un sat de robotică agricolă, organizat în parteneriat cu FIRA, care va include 15 expozanți, producători de roboți agricoli, care își vor putea prezenta soluțiile în mișcare în zona dedicată demonstrațiilor de robotică.
  • O zonă centrală care oferă o zonă de schimb cu ateliere de lucru și de networking, precum și mese rotunde organizate de SIMA și de partenerii săi pe teme precum „reducerea impactului asupra mediului, reușita tranziției agroecologice, asigurarea siguranței la locul de muncă sau reducerea durității sarcinilor” etc.             .

La SIMA 2022 sunt așteptate 80 de start-up-uri AgTech, de peste două ori mai multe decât la ediția precedentă.

Citește și: Târgul de tehnologii agricole SIMA 2022. Vezi noutățile celei de-a 100-a aniversări

Premiile SIMA pentru inovare

Premiile SIMA pentru inovație, o competiție recunoscută la nivel internațional, recompensează cele mai inovatoare soluții și tehnologii prezentate de expozanții târgului.

Din 2021, Premiile pentru inovare SIMA sunt reprezentate de un nou președinte: Christian Huyghe, director științific pentru agricultură la INRAE.

În acest an, juriul este alcătuit din aproximativ douăzeci de specialiști francezi și internaționali pentru a asigura o expertiză în toate piețele și sectoarele prezente la SIMA. Cu doar câteva luni înainte de anunțarea câștigătorilor, concursul are deja 18 participanți cu 35 de produse diferite.

În contextul noii poziționări a SIMA, expoziția prezintă și un nou calendar: 

  • Nominalizații vor fi anunțați marți, 27 septembrie, în cadrul Zilei Presei SIMA.
  • Câștigătorii vor fi anunțați la expoziție luni, 6 noiembrie, în cadrul unei ceremonii speciale pentru a marca centenarul.

Premiile SIMA pentru agricultură

În parteneriat cu AXEMA și NUFFIELD France, SIMA organizează un nou concurs:
Premiile SIMA Farming Awards. După portretele fermierilor inovatori deja prezentate la edițiile anterioare ale salonului, scopul este de a evidenția inițiativele inovatoare ale fermierilor francezi și europeni.        .

Pentru această primă ediție, concursul este deschis fermierilor din următoarele țări: Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Țările de Jos, România, Spania și Regatul Unit). Acestea trebuie să fie angajate într-un proces de tranziție durabilă și să poată demonstra realizări cu impact social, economic sau de mediu.  

Înscrierile sunt deschise până la 26 august 2022, iar nominalizările vor fi anunțate pe 27 septembrie, în cadrul Zilei de presă SIMA. Premiile vor fi acordate în cadrul expoziției din 6 noiembrie, după ceremonia SIMA Innovation Awards.     .

#WEARESIMA: 100 de ani de SIMA

SIMA 2022 marchează o ediție foarte specială, întrucât salonul sărbătorește 100 de ani de la înființare. Cu această ocazie, 100 de profiluri de oameni care au făcut din SIMA târgul internațional și de neratat care este astăzi vor fi evidențiate datorită mărturiilor lor valoroase care vor fi împărtășite pe rețelele de socializare, pe site-ul SIMA, în buletinele de știri și pe tot parcursul târgului.

Faceți clic mai jos pentru a viziona videoclipul SIMA „J-200”: un videoclip retrospectiv pentru a împărtăși cu întregul ecosistem agricol evoluția SIMA în ultimii 100 de ani și un videoclip prospectiv cu o reflecție asupra a ceea ce așteaptă SIMA mâine.

  • Citește despre ->
  • SIMA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Târgul de tehnologii agricole SIMA 2022. Vezi noutățile celei de-a 100-a aniversări

SIMA, cu ocazia celei de-a 100-a aniversări, organizează Noua...
‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole