31 C
București
luni, 17 iunie, 2024

Despre noi

client-image

Asociația Grânarii Iași este o asociație non-profit a fermierilor din județele de est ale României (SV, BT, NT, IS, BC, VS, VN, GL, BZ).

Asociația a fost înființată în anul 2017, cu sediul în județul Iași și un număr de 145 membri fermieri ce lucrează o suprafață de peste 48.000 ha. Tipurile de culturi cultivate predominant de către membrii Asociației sunt: porumb, floarea-soarelui, grâu, orz și rapiță.

Informări

Servicii oferite

MEMBRILOR

  • Strategii în vederea obținerii celor mai avantajoase prețuri de achiziționare a:
  • materiilor prime și produselor necesare înființării culturilor agricole precum și a prețurilor optime de vânzare a cerealelor și plantelor tehnice în raport cu costul de producție – licitații pe diverse categorii de inputuri: pesticide, îngrășăminte, semințe;
  • materiilor și serviciilor auxiliare – negocieri carburant, produse de asigurări agricole și cartări agrochimice.
  • Reprezintă prin persoane delegate, poziția membrilor săi la activitățile din domeniul cultivării cerealelor, în toate situațiile în care asociația este consultată sau la care participă ca invitată.
  • Analizează cererile pe plan național și studiază piețele interne și externe în vederea valorificării produselor la prețurile cele mai avantajoase.
  • Asigură acces la rezultatele privind potențialul hibrizilor și soiurilor testate în cadrul Platformelor experimentale, organizate anual, pe următoarele tipuri de culturi: grâu, floarea-soarelui, porumb. În cadrul acestor Platforme sunt testați, de obicei, un număr de: aproximativ: 50 soiuri/hibrizi de la 10 companii producătoare de semințe.
  • Este implicată în organizarea ședințelor grupurilor de lucru Copa Cogeca la nivel național (24/49 grupuri): PAC, Cereale, Dezvoltare rurală, Plăți directe și înverzire, Semințe, Gestionarea riscurilor.

Înscrie-te acum în Asociația Grânarii