16.1 C
București
marți, 28 septembrie, 2021

-

HomepageArticoleProfiler - fungicid pentru combaterea manei la viţa de vie

Profiler – fungicid pentru combaterea manei la viţa de vie

Substanţe active: Fluopicolid 4,44% + fosetil-Al 66,7%
Formulare: WG (granule dispersabile in apă)
Cuvânt de avertizare: Atenţie!

Mod de acţiune a profilerului

Profiler 71,1 WG reprezintă o combinație optimă a două substanțe active foarte eficiente în prevenirea şi combaterea manei la vița de vie.

Fluopicolid face parte dintr-o clasă chimică nouă, acilpicolide, având un mod de acțiune diferit față de substanțele active utilizate în prezent în controlul manei.

Activitatea sa este cu precădere preventivă, având o eficacitate foarte ridicată şi un efect indelungat atât în cazul manei pe frunze, cât şi pe ciorchini.

Fluopicolid prezintă activitate penetrantă şi distributie translaminară în plantă. Fosetil de aluminiu, substanță activă cu sistemicitate completă, ascendentă şi descendentă, are atât un efect direct asupra zoosporilor şi miceliului ciupercilor, cât şi un efect indirect constând în stimularea mecanismelor de autoapărare la nivelul țesuturilor plantei.

S-a dovedit că fosetil de aluminiu nu induce apariția rezistenței chiar dacă este folosită în mod repetat. Profiler este un produs cu acțiune completă şi cu durată lungă de protecție împotriva manei.

Cum utilizăm fungicidu – profiler

Doza redusă se foloseşte când riscul producerii infecțiilor este scăzut, iar doza de 2,5 kg/ha se utilizează în anii cu condiții favorabile pentru mană.

Deşi are proprietăți curative şi antisporulante foarte bune cu manifestare atât pe frunze, cât şi pe ciorchini, recomandăm numai utilizarea preventivă a produsului.

Se efectuează un număr de maximum 3 tratamente pe sezon, la interval de 10-14 zile între tratamente, în funcție de presiunea de infecție şi de viteza de creştere a plantelor, în intervalul de la inflorescenţe clar vizibile (BBCH 53) până la compactarea ciorchinilor (BBCH 79).

Momentul optim de utilizare este la începutul înfloririi, când datorită sistemicităţii foarte bune şi a duratei îndelungate de protecție, Profiler protejează atât lăstarii în creştere, cât şi inflorescentele până după scuturarea capişonului floral.

Profiler mai poate fi folosit la al doilea tratament de bază care se efectuează la sfârşitul infloririi sau/şi în perioada de formare a boabelor.

Pentru obținerea unei protecții bune şi sustinute este necesară menținerea unei concentrații ridicate de fosetil de aluminiu în plante. Timpul de pauză este de 21 de zile pentru strugurii de masă şi de vin.

Află Când și prin ce metode se altoiește vița de vie.

Agrobiznes
Totul despre agricultură, afaceri și oportunități de dezvoltare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Ministrul Adrian Oros și-a anunțat demisia

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, și-a anunțat demisia pe pagina sa oficială. „Azi îmi voi depune demisia...
- adv -spot_img

CE a eliminat proiectele României de irigații din PNRR

Comisia Europeană a cerut României eliminarea proiectelor de irigaţii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) deoarece autorităţile...

AFIR oferă 20,5 milioane euro pentru sectorul pomicol

AFIR a publicat, Ghidul solicitantului pentru obținerea sprijinului financiar prin submăsura 4.2a din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală...

Noi pe Facebook

De citit

Fertilizarea tutunului – norme de îngrășăminte, perioade

Tutunul are cerinţe mari faţă de elementele nutritive, atât...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției