17.6 C
București
luni, 2 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageArticoleMARS prezintă noi prognoze privind recolta de cereale și oleaginoase în UE

MARS prezintă noi prognoze privind recolta de cereale și oleaginoase în UE

Serviciul european de monitorizare a culturilor (MARS) a redus luni prognoza sa pentru producțiile medii anuale de grâu, porumb și rapiță din UE pentru a treia lună consecutiv și a avertizat asupra unei scăderi semnificative a calității grâului după ploile de vară.

Precipitațiile aproape zilnice de la mijlocul lunii iulie în marile regiuni de producere a cerealelor din nord-vestul Franței, Benelux și sud-vestul Germaniei au îngreunat semnificativ recoltarea culturilor de toamnă rămase, în special grâu și rapiță, creând în același timp condiții optime pentru boli fungice, se menționează într-un raport.

Se așteaptă ca ploile din perioada recoltării să fi avut „impacte substanțiale asupra calității cerealelor, în special a grâului” și vor duce la o „scădere semnificativă” a cantității de grâu de calitate pentru măcinat produsă în aceste zone, a declarat MARS.

Impactul asupra culturilor era greu de evaluat în acest stadiu și prognozele sale se bazau pe presupunerea unor impacte minore ale ploii asupra producțiilor la nivel național, se arată în raport.

Vremea călduroasă din sudul Europei a ridicat îngrijorări pentru culturile de primăvară, în special în Bulgaria, Italia și Spania.

În perspectiva lunară, serviciul MARS și-a redus estimarea producției de grâu comun la 5,78 tone pe hectar (t/ha) de la 5,80 t/ha proiectate luna trecută, acum fiind puțin sub nivelul anului trecut de 5,79 t/ha.

A redus, de asemenea, prognoza sa pentru producția de porumb la 7,45 t/ha de la 7,53 t/ha prognozate în iulie, cu 26% mai mult față de recolta afectată de secetă a anului trecut, dar în concordanță cu media ultimilor cinci ani.

Și-a menținut estimarea producției de orz pentru 2023 la 4,74 t/ha, acum cu 6% sub 2022, deoarece o scădere a estimării producției de orz de primăvară a fost compensată de o creștere a celei de orz de toamnă.

Pentru semințele oleaginoase, MARS și-a redus prognoza de producție pentru recolta de rapiță din acest an la 3,19 t/ha, față de 3,20 t/ha așteptate în iulie și 3,33 t/ha în 2022, în timp ce și-a majorat perspectiva de producție pentru semințele de floarea-soarelui recoltate mai târziu, la 2,18 t/ha față de 2,12 t/ha luna trecută și 1,87 t/ha anul trecut.

Pentru sfeclă de zahăr, MARS și-a majorat ușor prognoza de producție la 73,7 t/ha, față de 73,3 t/ha estimate luna trecută și acum cu 2% peste media ultimilor cinci ani.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Franţa va începe să vaccineze raţele pentru a le proteja de gripă aviară

Caz unic în Europa, Franţa va începe luni să...
‹ adv ›

Vrancea: Depozit de furaje – distrus de un incendiu, la Suraia

Un depozit de furaje din comuna Suraia a fost distrus de flăcări în noaptea de duminică spre luni, pompierii...

Uniunea Europeană lansează prima fază a Mecanismului de ajustare a carbonului la frontieră

Uniunea Europeană a lansat duminică prima fază a primului sistem din lume ce impune tarife la emisiile de CO2...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole