17.7 C
București
joi, 5 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageArticoleInteligența artificială revoluționează detectarea stresului cauzat de deficiența de azot la tomate

Inteligența artificială revoluționează detectarea stresului cauzat de deficiența de azot la tomate

Un studiu inovator, condus de González și co-autorii (2023), a dezvăluit potențialul impresionant al tehnicilor de Învățare Profundă (Deep Learning – DL) pentru identificarea stresului la plante prin intermediul datelor electrofiziologice brute.

În centrul cercetării lor s-a aflat identificarea stresului provocat de deficiența de azot în cazul plantelor de tomate, propunând o metodă inovatoare care ar putea transforma agricultura durabilă.

Electrofiziologia plantelor prezintă un potențial uriaș în evaluarea sănătății acestora. Totuși, metodele tradiționale de analiză a acestor date au tendința de a simplifica excesiv datele brute și implică costuri mari.

Deși tehnicile de DL pot identifica automat obiectivele de clasificare din datele de intrare, evitând astfel nevoia de date precalculate, acestea au fost rareori folosite pentru detectarea stresului la plante în cadrul citirilor electrofiziologice.

Echipa condusă de González a aplicat tehnicile de DL asupra datelor electrofiziologice brute provenite de la 16 plante de tomate cultivate în condiții obișnuite de producție. Obiectivul lor a fost de a stabili dacă plantele erau supuse stresului provocat de deficiența de azot, o problemă frecventă care poate influența considerabil productivitatea culturilor.

Rezultatele acestui studiu sunt uluitoare: metoda DL a reușit să estimeze prezența stresului cu o acuratețe de aproximativ 88%. Această acuratețe a putut fi mărită la peste 96% prin utilizarea unei combinații de confidențe de predicție obținute. Această metodă a depășit tehnica curentă de vârf cu peste 8% în ceea ce privește acuratețea.

Cel mai important aspect este că abordarea bazată pe DL a dovedit că poate detecta stadiile incipiente ale stresului, un avantaj esențial pentru practicile agricole. Detectarea precoce permite intervenții în timp util, minimizând potențialul de daune și asigurând un randament optim al culturilor.

Această cercetare reprezintă un pas inovator în fuziunea dintre tehnologie și agricultură, sugerând noi modalități de a automatiza și îmbunătăți durabil practicile agricole. Tehnicile de DL oferă o acuratețe superioară și deschid noi căi pentru gestionarea anticipată a stresului la plante, contribuind în final la agricultura durabilă în contextul cerințelor globale crescânde de alimente.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AGCO Corporation cumpără 85% din gigantul tehnologic Trimble pentru 2 miliarde de dolari

AGCO Corporation, producător și distribuitor global de utilaje agricole...
‹ adv ›

BTV – tehnologia care utilizează bondari pentru a livra bionfungicide către plante, devine tot mai populară

Bee Vectoring Technologies (BVT) este o tehnologie de agricultură de precizie care utilizează bondarii pentru a livra alternative biologice...

ICL și Agrematch se asociază pentru a dezvolta o nouă soluție de nutriție a plantelor cu ajutorul AI

ICL Group, un lider global în minerale specializate, se asociază cu Agrematch, un startup de agritech de inteligență artificială,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole