15.5 C
București
marți, 15 iunie, 2021

-

HomepageAnaliticaPiața mondială agricolă: Cresc prețurile pentru oleaginoase

Piața mondială agricolă: Cresc prețurile pentru oleaginoase

În sesiunea de ieri, prețurile în Europa au revenit după majorarea prețurilor la Chicago și scăderea de luni, atât pe piața fizică, cât și pe Euronext.

Condițiile meteorologice rămân un factor de stres major în Europa și în alte regiuni de producție de peste Atlantic.

Piața agricolă Europeană

Prețurile pentru porumb au continuat să crească pe fondul penuriei de aprovizionare din America de Sud. Acest lucru susține, de asemenea, majorarea prețurilor și pentru noua recoltă.

Cotații grâu, porumb, rapiță Euronext

Puteți compara prețurile înregistrate la finele lunii aprilie, accesând acest link.

Ministerul Agriculturii din Franța și-a anunțat ieri estimarea de 1,44 milioane de hectare pentru noua recoltă de porumb, confirmând declinul preconizat din cauza creșterii suprafețelor grâului moale – 4,89 milioane de hectare.

Suprafața de rapiță în Franța este ușor redusă comparativ cu estimările din luna precedentă. Ministerul a anunțat o suprafață de 989.000 de hectare, adică cu 11% mai puțin decât anul trecut.

Prețul pentru rapiță conform contractului din august s-a recuperat și a atins un nou maxim. Prețurile uleiului de palmier sunt, de asemenea, sub o presiune puternică de cumpărare, atingând un nou maxim în această dimineață în Kuala Lumpur, cu câteva ore înainte de raportul lunar al USDA.

Piața Euronext se va deschide joi, 13 mai.

Piața agricolă din SUA

Piața porumbului continuă să beneficieze de vânzările a noii recolte către China. Începând de vineri, exporturile SUA către China au fost estimate la 3,06 milioane de tone.

Perspectivele producției mai scăzute din Brazilia duc la susținerea prețurilor de pe piață, pentru recolta veche precum și pentru cea din noul sezon.

Piața de grâu SRW din Chicago profită de piața limitată a porumbului. Cu toate acestea, prețurile încă abia își revin după scăderea bruscă înregistrată la începutul acestei săptămâni.

Cotații grâu, porumb, soia CME, Chicago

Comercianții vor urmări cu atenție raportul USDA din mai în această seară. Vor fi monitorizate modificările stării culturilor din America de Sud, precum și dinamica activității de export și a stocurilor la sfârșitul sezonului 2020/2021.

USDA își va publica și estimările inițiale pentru următoarea recoltă.

Piața soiei este, de asemenea, foarte rezistentă. Prețurile la soia în Chicago au atins un nou nivel.

Contractul din iulie 2021 s-a încheiat pentru prima dată cu peste 16 dolari pe baril, atingând recordul din iulie 2013, iar în această dimineață marchează o nouă creștere până la nivelurile din septembrie 2012.

Piața agricolă din regiunea Mării Negre

Primăvara anului 2021 în Ucraina întârzie, ceea ce a dus la o întârziere a dezvoltării culturilor de toamnă și la o încetinire a campaniei de semănat.

Dar în ultimele zile, temperatura a crescut semnificativ. Această încălzire este însoțită de ploi frecvente, care ar trebui să asigure o bună dezvoltare a culturilor de primăvară.

Producătorii folosesc acum condițiile meteorologice pentru a realiza tratamentele. În zonele cu cel mai mic potențial de producție de cereale de toamnă (partea de sud a țării), producătorii vor fi ocupați cu realizarea tratamentelor cu insecticide, fungicide și erbicide cât mai curând posibil.

Luminița Crivoi
Director Dezvoltare @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Elveţienii refuză interzicerea pesticidelor de sinteză în agricultură

Elveţienii nu vor să renunţe la pesticidele de sinteză, după ce alegătorii au refuzat duminică, la urne, să angajeze...
- adv -spot_img

Campania de primire a cererilor unice de plată a anului 2021 s-a încheiat

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice că la data de 11 iunie...

Piața agricolă mondială: În SUA scad prețurile, Ucraina a redus exporturile

Precipitațiile recente din Centura Porumbului, SUA și modelele meteo ușor mai optimiste au pus presiune pe piețe vineri. Acest lucru...

Noi pe Facebook

De citit

Coccidioza la păsări – motivul diareii cu sânge

Este primăvara și, cum am menționat în articolul precedent, este...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției