2.3 C
București
spot_img

-

HomepageAnaliticaPiața agricolă mondială: în ultimele zile se înregistrează o redresare a prețurilor

Piața agricolă mondială: în ultimele zile se înregistrează o redresare a prețurilor

Piețele au intrat, din nou, într-o fază de incertitudine, legată de contextul geopolitic. Principala întrebare: câte cereale din bazinul Mării Negre vor fi disponibile pe arena internațională? Discuțiile continuă cu Rusia, care este, de asemenea, interesată să exporte o parte din recolta viitoare ce ar putea fi una record.

Pentru moment, autoritățile ucrainene evidențiază riscul unei creșteri a stocurilor din cauza recoltei care se apropie. Stocurile disponibile ar putea ajunge la 75 milioane de tone de cereale până la toamnă, potrivit președintelui Zelenschi.

Capacitatea exportatorilor ucraineni de a-și vinde produsele este o incertitudine majoră și va determina evoluția prețurilor.

Sesiunea de ieri pe Euronext a fost marcată de o redresare clară a prețurilor, reglând prețurile atât pe piețele cerealelor, cât și pe cele ale rapiței.

Cotații grâu Euronext:

Potrivit Bursei de Valori din Buenos Aires, suprafața de grâu a scăzut la 6,5 ​​milioane de hectare față de cele 6,6 milioane prognozate anterior.

Pe arena internațională, SUA a vândut Pakistanului 352.000 de tone de soia. Algeria a cumpărat aproximativ 90.000 de tone de grâu în licitația sa pentru livrare în două porturi mici.

Prețurile rapiței s-au modificat puțin ieri, afectate de mediul incert de politică a biocombustibililor, în special în Germania. Prețul pentru canola în Canada a scăzut pentru a 4-a zi consecutiv, pe fondul semănatului avansat și a riscului inflaționist.

Cotații rapiță Euronext:

Prețurile petrolului rămân ferme, în ciuda intenției OPEC+ de a crește producția cu 648.000 de barili pe zi în această vară, în loc de cei 432.000 planificați, pentru a compensa embargoul asupra Rusiei.

Piața agricolă în SUA

Prețurile cerealelor în Chicago au revenit brusc ieri, compensând declinul din ultimele sesiuni. Modificările au apărut pe fondul numeroaselor întrebări despre dorința Rusiei de a facilita reluarea exporturilor din porturile ucrainene.

În SUA, operatorii urmăresc cu interes progresul semănatului, înregistrat în special la porumb. Întârzierea din ultimele săptămâni a fost omisă, cu 94% din suprafață însămânțată, față de o medie de 92% în ultimii cinci ani.

Starea culturii de porumb este considerată a fi „de la bună până la excelentă” pentru 73% din suprafață. La soia, progresul semănatului este, de asemenea, liniştitor, cu 78% din suprafaţă acum semănată.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Îngrășămintele verzi: Top 5 specii de plante ce combat dăunători și boli din sol

Sideratele (îngrășămintele verzi) sunt plante cultivate în scopul încorporării...

Bibilica – hrana, creșterea puilor, inițierea afacerii

Creșterea bibilicilor nu diferă de creșterea găinilor. Detalii despre îngrijire, adaptare, alimentație, rația zilnică, reproducere, creșterea puilor, etc. Bibilica este o...

Rațe mute (leșești) – rasă valoroasă pentru carne

Rațele mute sau leșești sunt crescute pentru producția de carne. Acestea se deosebesc esențial de alte rase de rațe....

Cultivarea pătrunjelului pentru rădăcină. Sfaturi utile

Pătrunjelul este o plantă bienală, în primul an formează rozete de frunze și rădăcina tuberizată, iar în al doilea...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate