sâmbătă, 25 iunie, 2022
28 C
București

-

HomepageAnaliticaPiața agricolă mondială: în ultimele zile se înregistrează o redresare a prețurilor

Piața agricolă mondială: în ultimele zile se înregistrează o redresare a prețurilor

Piețele au intrat, din nou, într-o fază de incertitudine, legată de contextul geopolitic. Principala întrebare: câte cereale din bazinul Mării Negre vor fi disponibile pe arena internațională? Discuțiile continuă cu Rusia, care este, de asemenea, interesată să exporte o parte din recolta viitoare ce ar putea fi una record.

Pentru moment, autoritățile ucrainene evidențiază riscul unei creșteri a stocurilor din cauza recoltei care se apropie. Stocurile disponibile ar putea ajunge la 75 milioane de tone de cereale până la toamnă, potrivit președintelui Zelenschi.

Capacitatea exportatorilor ucraineni de a-și vinde produsele este o incertitudine majoră și va determina evoluția prețurilor.

Sesiunea de ieri pe Euronext a fost marcată de o redresare clară a prețurilor, reglând prețurile atât pe piețele cerealelor, cât și pe cele ale rapiței.

Cotații grâu Euronext:

Potrivit Bursei de Valori din Buenos Aires, suprafața de grâu a scăzut la 6,5 ​​milioane de hectare față de cele 6,6 milioane prognozate anterior.

Pe arena internațională, SUA a vândut Pakistanului 352.000 de tone de soia. Algeria a cumpărat aproximativ 90.000 de tone de grâu în licitația sa pentru livrare în două porturi mici.

Prețurile rapiței s-au modificat puțin ieri, afectate de mediul incert de politică a biocombustibililor, în special în Germania. Prețul pentru canola în Canada a scăzut pentru a 4-a zi consecutiv, pe fondul semănatului avansat și a riscului inflaționist.

Cotații rapiță Euronext:

Prețurile petrolului rămân ferme, în ciuda intenției OPEC+ de a crește producția cu 648.000 de barili pe zi în această vară, în loc de cei 432.000 planificați, pentru a compensa embargoul asupra Rusiei.

Piața agricolă în SUA

Prețurile cerealelor în Chicago au revenit brusc ieri, compensând declinul din ultimele sesiuni. Modificările au apărut pe fondul numeroaselor întrebări despre dorința Rusiei de a facilita reluarea exporturilor din porturile ucrainene.

În SUA, operatorii urmăresc cu interes progresul semănatului, înregistrat în special la porumb. Întârzierea din ultimele săptămâni a fost omisă, cu 94% din suprafață însămânțată, față de o medie de 92% în ultimii cinci ani.

Starea culturii de porumb este considerată a fi „de la bună până la excelentă” pentru 73% din suprafață. La soia, progresul semănatului este, de asemenea, liniştitor, cu 78% din suprafaţă acum semănată.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Director de Dezvoltare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

De ce crapă roșiile. Vezi 4 motive și cum le evităm

Roșiile sunt o culturăd destul de capricioase. Uneori pot...

Irigarea castraveților. Sfaturi pentru o recoltă bună

Apa este vitală pentru creșterea și dezvoltarea castravetelui, mai ales că aceasta se conține în fructele acestuia în proporție...

APIA: Plăți pentru sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în...

În România se răspândește un nou dăunător al tomatelor și castraveților din spațiile protejate

În atenția legumicultorilor, musculița mediteraneană a tomatelor (Lasioptera Tomaticola) - un nou dăunător al tomatelor și castraveților din...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate