17.6 C
București
joi, 28 septembrie, 2023

-

HomepageAdvVIDEO. Lansarea primei fabrici de producere a sistemelor de irigații în România

VIDEO. Lansarea primei fabrici de producere a sistemelor de irigații în România

Zeci de reprezentanți ai sectorului agricol, companii de top și reprezentanți ai autorităților au participat marți, 13 iunie, la evenimentul de lansare oficială a primei fabrici de producție a sistemelor de irigații din România.

Variant Irrigation, unul dintre cei mai mari producători de sisteme de irigare din Europa de Est, a fost compania care a decis să investească în producția a astfel de echipamente în România.

Prim fabrică de producție a sistemelor de irigații a fost lansată de către compania Variant Irrigation cu 7 ani în urmă, în 2016. În total, pe toate locațiile, Variant Irrigation are o capacitate de producție de aproximativ 90 de mașini de irigare pe lună (în funcție de lungimea mașinii și de configurarea acesteia), ceea ce ar clasa compania drept cel mai mare producător de acest tip de echipament din Europa de Est.

Fabrica inaugurată recent în Târgu Jiu, România, este deja a treia fabrică Variant Irrigation din Europa. Fabrica din România este complet echipată pentru producția în serie a sistemelor de irigații la scară industrială.

„În lunile următoare plănuim să atingem capacitatea de producție planificată de 35 de mașini. Suprafețele de producție ale fabricii, care sunt în funcțiune în acest moment sumează 3000 m2 sub acoperiș și o zonă de depozitare de 1000 m2 pentru produsele de mari dimensiuni în aer liber”.

Producția este certificată în conformitate cu standardele internaționale (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001). Produsele sunt marcate cu sigla „CE”. Se implementează un control strict al calității în producție, de exemplu, fiecare țeavă de irigare este verificată pentru etanșeitate și rezistență la presiuni de până la 6 atmosfere.

„Puțini producători pot să se laude cu un astfel de control al calității la toate etapele”.

Punerea în funcțiune a fabricii a necesitat aproximativ 2 milioane de euro în investiții. Locația a fost restaurată într-un timp record de 5 luni, datorită colaborării dintre specialiștii români și cei din Ucraina, care au deja experiența lansării de producții similare.

Deși producția Variant Irrigation în România a fost deschisă doar în acest an, tehnologia noastră funcționează deja aici de câțiva ani și avem deja propriile noastre recorduri. Astfel, în 2020, am produs cele mai lungi două mașini de irigare din România.

Fabrica Variant Irrigation din Târgu Jiu va asigura livrarea echipamentelor de irigare nu numai pentru piața locală din România, ci și pentru alte țări ale Uniunii Europene. Distribuitorul nostru exclusiv în România este Titan Machinery.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Conferința „Business-ul Fructelor în Republica Moldova” va avea loc în acest an pe 7 și 8 decembrie

Cea de-a IX-a ediție a Conferinței „Business-ul Fructelor în...

DN AGRAR, creștere de aproape 30% a cifrei de afaceri și triplarea profitului în primul semestru din 2023

DN AGRAR Group (simbol BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, lider în producţia de lapte...

Corteva prezintă fermierii campioni la rapiță din Transilvania

Fermierii din zona Transilvaniei au terminat campania de semănat din această toamnă, se pregătesc deja de primele intervenții în...

Grain Academy 2023: Aflați ultimele tendințe de pe piețele cerealelor de la speakeri de top

Grain Academy, cea mai importantă conferință de cereale din regiunea Balcanilor, va reveni la Varna, Bulgaria, pe 26 octombrie...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole