33.7 C
București
sâmbătă, 23 septembrie, 2023

-

HomepageAdvTeraPlast va primi circa 5,5 milioane lei prin PNRR pentru o centrală...

TeraPlast va primi circa 5,5 milioane lei prin PNRR pentru o centrală fotovoltaică nouă

TeraPlast SA a semnat contractul de finanţare pentru un sprijin financiar de circa 5,5 milioane lei prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru dezvoltarea unei centrale fotovoltaice noi în cadrul Parcului Industrial din Sărăţel, informează compania.

Finanţarea nerambursabilă, aprobată conform solicitării, va acoperi circa un sfert din investiţia totală a companiei în acest proiect, al cărui buget ajunge la 22,566 milioane de lei.

Noua centrală fotovoltaică este proiectată la o putere de circa 4,56 MWp, respectiv o putere produsă (din invertoare) de circa 3,81 MW şi face parte din strategia de dezvoltare durabilă a TeraPlast, care include şi creşterea independenţei energetice din surse regenerabile, precizează compania.

„Proiectul pentru realizarea capacităţii fotovoltaice este garantul dezvoltării durabile a afacerilor TeraPlast. Viitoarea centrală va contribui la reducerea gazelor cu efect de seră, respectiv la scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră cu 3.238 tone CO2e (CO2 echivalent). Prin specificul activităţii noastre avem un consum apreciabil de energie electrică, iar asigurarea unei părţi substanţiale din surse regenerabile dezvoltate intern ne ajută în efortul nostru susţinut de decarbonizare şi aplicare a unor soluţii durabile, prietenoase cu mediul înconjurător. În acelaşi timp, astfel de capacităţi contribuie şi la reducerea costurilor de producţie, cu un efect benefic asupra competitivităţii în ansamblu a Grupului”, a declarat Nicolae Roşu, director operaţional al TeraPlast.

Termenul estimat de finalizare a proiectului este 30 iunie 2024.

Noua centrală fotovoltaică va fi compusă din peste 8.000 de panouri. Concomitent, Grupul va da prioritate achiziţiilor externe de energie provenite din surse regenerabile.

În ultimii 5 ani, TeraPlast a investit aproape 400 milioane de lei în proiecte care asigură extinderea capacităţilor de producţie, diversificarea afacerilor şi dezvoltarea durabilă.

Grupul este cel mai mare procesator de polimeri din centrul şi sud-estul Europei şi este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack si Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP.

Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al BVB, în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell, în indicii MSCI Frontier IMI (Investable Market Index) şi în indicii CECE MidCap şi ROTX EUR ai Bursei de Valori de la Viena. 

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

00:02:40

VIDEO. Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

Proiectele implementate de compania Variant Irrigation atât în România,...

Pregătiți-vă pentru succesul sezonului viitor cu ajutorul prognozei recoltei: Luați decizii agricole argumentate

Pe măsură ce sezonul actual de recoltare se apropie de sfârșit și se așteaptă un scurt răgaz înainte de...

Indigo Ag obține 250 de milioane de dolari pentru a accelera inițiativele de agricultură sustenabilă

Indigo Ag, o companie de tehnologie agricolă cu sediul în Boston, specializată în generarea de credite de carbon, a...

Partenope Frutta – fabrica de procesare fructe de la Râmnicu Sărat: Oferim pomi de cireș pentru plantare

Partenope Frutta fabrica de procesare a fructelor de la Râmnicu Sărat, membră a unui grup de firme cu o...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole