16.8 C
București
luni, 5 iunie, 2023

-

HomepageAdvSpellBox - primul instrument profesional de diagnoză rapidă a problemelor culturilor agricole,...

SpellBox – primul instrument profesional de diagnoză rapidă a problemelor culturilor agricole, lansat de o companie românească

Chromosome Dynamics, singura companie cu capital integral românesc, listată la Bursă, care activează în Agritech ca dezvoltator și integrator de soluții de tip Inovație, a lansat recent pe piața României instrumentul hibrid SpellBox – dedicat monitorizării și diagnozării stării de sănătate a culturilor agricole.

SpellBox ajută fermieri să afle:

  • Ce problemă, boală sau dăunător, carență sau fitotoxicitate are cultura mea?
  • Care sunt zonele cu potențial de băltire?
  • Care este conținutul de carbon organic din sol?

Crearea răspunsului la aceste întrebări este bazată pe informațiile reale, preluate cu ajutorul sateliților (multispectral analyzer).

Cu un grad de recunoaștere de peste 95% a bolilor, dăunătorilor, deficiențelor și fitotoxicităților pentru toate tipurile de culturi agricole vegetale (cereale, legume, fructe) și culturi fixe (pomi și arbuști fructiferi, viță de vie), SpellBox devine primul device hardware cu roluri multiple și complexe, AI&ML Powered din Agritech.

De asemenea, device-ul SpellBOX, stația agro-meteorologică și capcana digitală asigură certitudinea unor producții profitabile.

„Pentru a răspunde nevoilor fermierilor, Chromosome Dynamics aduce performanță în agricultură, prin combinarea de resurse, tehnologie și know-how pentru fermieri. Viziunea și produsele, împreună cu instrumentele și experiența aduc beneficii semnificative atât fermierilor români și de peste hotare, cât și în ceea ce privește relația B2B, înspre generarea de soluții high-tech și susținerea reciprocă într-un domeniu care necesită inovație continuă și tehnologizare rapidă”, menționează dezvoltatorii Chromosome Dynamics.

Device-ul a beneficiat de o îmbunătățire majoră prin conectarea acestuia la 82 de sateliți de tip Radar (monitorizare permanentă a culturilor agricole), cu 18 indicatori de mare precizie incluși, în așa fel încât fermierii să fie alertați ori de câte ori apare o problemă în culturile agricole și să intervină rapid și preventiv pentru a limita pierderile.

Imaginile multispectrale furnizate de sateliți alertează fermierul cu privire la problemele monitorizate de cei 18 indicatori, iar acest lucru va ajuta atât în luarea unor decizii rapide, cât și la izolarea zonelor cu probleme pentru a opri, de exemplu, propagarea bolii pe toată suprafața.

Detalii despre SpellBox pe acest link.

SpellBox devine primul device hardware complet AI&ML powered destinat profesioniștilor domeniului, produs de Chromosome Dynamics în România, și are la bază o platformă proprie complexă dezvoltată de specialiștii Chromosome Dynamics împreună cu parteneri specializați în iOT, Inteligență Artificială și Machine Learning, și aplicații mobile iOS și Android pentru utilizatori (fermieri).

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Fede: Peste 500 de pulverizatoare Smartomizer H3O pe principalele piețe de culturi speciale

H3O Smartomizer este un pulverizator remorcat utilizat pentru realizarea...

Claudiu Cazacu, XTB: Agricultura oferă României premisele de a deveni centru regional logistic și de producție

România are argintul pe podiumul european al importatorilor și exportatorilor de grâu (date statistice fără varietatea „grâu dur”) în...

ONE SMART SPRAY: Noua tehnologie revoluționară în combaterea buruienilor a ajuns în România

Astăzi a avut loc evenimentul de lansare în România a tehnologiei ONE SMART SPRAY, noua soluție de aplicare a...

Bolile culturilor și cheltuielile pentru protecție neargumentată

Nu poți controla vremea, dar poți controla cum reacționezi la ea. Și poți fi pregătit pentru a face față...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole