7.3 C
București
spot_img

-

HomepageAdvertorialeSpellBox - primul instrument profesional de diagnoză rapidă a problemelor culturilor agricole,...

SpellBox – primul instrument profesional de diagnoză rapidă a problemelor culturilor agricole, lansat de o companie românească

Chromosome Dynamics, singura companie cu capital integral românesc, listată la Bursă, care activează în Agritech ca dezvoltator și integrator de soluții de tip Inovație, a lansat recent pe piața României instrumentul hibrid SpellBox – dedicat monitorizării și diagnozării stării de sănătate a culturilor agricole.

SpellBox ajută fermieri să afle:

  • Ce problemă, boală sau dăunător, carență sau fitotoxicitate are cultura mea?
  • Care sunt zonele cu potențial de băltire?
  • Care este conținutul de carbon organic din sol?

Crearea răspunsului la aceste întrebări este bazată pe informațiile reale, preluate cu ajutorul sateliților (multispectral analyzer).

Cu un grad de recunoaștere de peste 95% a bolilor, dăunătorilor, deficiențelor și fitotoxicităților pentru toate tipurile de culturi agricole vegetale (cereale, legume, fructe) și culturi fixe (pomi și arbuști fructiferi, viță de vie), SpellBox devine primul device hardware cu roluri multiple și complexe, AI&ML Powered din Agritech.

De asemenea, device-ul SpellBOX, stația agro-meteorologică și capcana digitală asigură certitudinea unor producții profitabile.

„Pentru a răspunde nevoilor fermierilor, Chromosome Dynamics aduce performanță în agricultură, prin combinarea de resurse, tehnologie și know-how pentru fermieri. Viziunea și produsele, împreună cu instrumentele și experiența aduc beneficii semnificative atât fermierilor români și de peste hotare, cât și în ceea ce privește relația B2B, înspre generarea de soluții high-tech și susținerea reciprocă într-un domeniu care necesită inovație continuă și tehnologizare rapidă”, menționează dezvoltatorii Chromosome Dynamics.

Device-ul a beneficiat de o îmbunătățire majoră prin conectarea acestuia la 82 de sateliți de tip Radar (monitorizare permanentă a culturilor agricole), cu 18 indicatori de mare precizie incluși, în așa fel încât fermierii să fie alertați ori de câte ori apare o problemă în culturile agricole și să intervină rapid și preventiv pentru a limita pierderile.

Imaginile multispectrale furnizate de sateliți alertează fermierul cu privire la problemele monitorizate de cei 18 indicatori, iar acest lucru va ajuta atât în luarea unor decizii rapide, cât și la izolarea zonelor cu probleme pentru a opri, de exemplu, propagarea bolii pe toată suprafața.

Detalii despre SpellBox pe acest link.

SpellBox devine primul device hardware complet AI&ML powered destinat profesioniștilor domeniului, produs de Chromosome Dynamics în România, și are la bază o platformă proprie complexă dezvoltată de specialiștii Chromosome Dynamics împreună cu parteneri specializați în iOT, Inteligență Artificială și Machine Learning, și aplicații mobile iOS și Android pentru utilizatori (fermieri).

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Plum pox sau vărsatul prunelor – ce facem cu pomii bolnavi

Plum pox sau vărsatul prunelor (Prunus virus) este o...

Boala hemoragică a iepurilor – maladie contagioasă

Boala hemoragică a iepurilor este o boală infectocontagioasă, specifică iepurilor, cu evoluție acută (rapidă), caracterizată printr-un sindrom hemoragic însoțit...

Dihorul – cum protejăm păsările de gospodărie. Remedii utile

Deși au un aspect foarte drăgălaș, dihorii sunt animale prădătoare, destul de puternice, înzestrate cu gheare și dinți ascuțiți...

Caprele Saanen – cea mai productivă rasă de capre din lume

Patria caprelor de rasă Saanen este considerată o localitate cu aceiași denumire din Alpii Bernezi, Elveția. Deși elvețienii au...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate