9.6 C
București
spot_img

-

HomepageAdvertorialeRaiffeisen Bank şi RWA Raiffeisen Agro România susţin extinderea şi finanţarea sistemelor...

Raiffeisen Bank şi RWA Raiffeisen Agro România susţin extinderea şi finanţarea sistemelor de irigaţii şi agricultura ecologică

Raiffeisen Bank, alături de partenerul sau RWA Raiffeisen Agro România, oferă fermierilor români consultanţă şi soluţii de finanţare specifice investiţiilor agricole, precum investiţii în sisteme de irigaţii, la costuri de finanţare reduse la jumătate faţă de oferta standard a băncii, prin surse atrase de la Fondul European de Investiţii, , potrivit unui comunicat al băncii.

„Ne dorim să fim un partener pentru fermierii români şi să-i sprijinim în primul rând prin finanţarea sistemelor de irigaţii, domeniu unde există o nevoie din ce mai mare de la an la an, din cauza schimbărilor climatice. În acelaşi timp, ne propunem să avem în portofoliul nostru clienţi care şi-au făcut un scop din a practica o agricultură sustenabilă şi ecologică”, a declarat Raluca Nicolescu, director executiv IMM, Raiffeisen Bank.

Întrucât agricultura sustenabilă are un potenţial imens şi insuficient valorificat, cu doar 3% suprafaţă ecologică în exploatare în România, acest parteneriat îşi propune să reducă barierele fermierilor în ceea ce priveşte accesul la finanţare şi la programe menite să faciliteze conversia de la agricultura convenţională la cea organică.

În scurt timp, pionierii agriculturii sustenabile vor găsi în oferta Raiffeisen Bank un produs dedicat nevoilor lor, cu o dobândă redusă, creşterea sumei finanţate pe hectar şi perioada de rambursare extinsă.

„Acest parteneriat are ca scop susţinerea agriculturii româneşti pentru a deveni mai eficientă, dar şi sustenabilă, ecologică. Când am luat această decizie, ne-am gândit şi la unul dintre principiile agriculturii: prin asociere, devii mai puternic. Noi, la RWA Raiffeisen Agro România, avem o experienţă de peste 100 de ani, valoroasă pentru fermieri, iar Raiffeisen Bank vine cu expertiza sa în soluţii de finanţare. Este, fără îndoială, un parteneriat benefic pentru toate părţile implicate” a declarat Bogdan Radu, directorul general al RWA Raiffeisen Agro România.

Raiffeisen Bank România are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi peste 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.600 de angajaţi, aproximativ 300 de agenţii în toată ţara, 700 de ATM-uri, 400 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 24.500 de POS-uri.

RWA Raiffeisen Agro România este filială a RWA Raiffeisen Ware Austria, grup internaţional cu o experienţă de peste 100 ani în susţinerea fermierilor în Austria şi, ulterior, în Europa Centrala şi de Est.

RWA Raiffeisen Agro România şi-a început activitatea în ţara noastră în anul 2015, prin dezvoltarea a două segmente de activitate: tradingul cu cereale şi oleaginoase şi comercializarea de input-uri pentru agricultură.

Sursa foto: atsirrigation.com

RWA Raiffeisen Agro
RWA Raiffeisen Agrohttps://www.raiffeisen-agro.ro
RWA Raiffeisen Agro România este partenerul de încredere al fermierilor, cu o gamă largă de produse dedicate agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Rațe mute (leșești) – rasă valoroasă pentru carne

Rațele mute sau leșești sunt crescute pentru producția de...

Insecte utile: vezi speciile ce distrug dăunătorii la legume

În orice fel de legumicultură: câmp deschis, sere sau loturi pe lângă casă, obligatoriu se dezvoltă diverse insecte folositoare,...

Plum pox sau vărsatul prunelor – ce facem cu pomii bolnavi

Plum pox sau vărsatul prunelor (Prunus virus) este o boală întâlnită frecvent în toate plantaţiile de prun, cais și...

Boala hemoragică a iepurilor – maladie contagioasă

Boala hemoragică a iepurilor este o boală infectocontagioasă, specifică iepurilor, cu evoluție acută (rapidă), caracterizată printr-un sindrom hemoragic însoțit...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate