13.8 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

HomepageAdvRaiffeisen Bank a obţinut profit net de 874 milioane de lei în...

Raiffeisen Bank a obţinut profit net de 874 milioane de lei în primul semestru, în creştere cu 45%

Raiffeisen Bank a obţinut profit net de 874 milioane de lei în primul semestru, în creştere cu 45% faţă de primul semestru al anului precedent, a anunţat marţi banca.

„Raiffeisen Bank România a încheiat prima jumătate a anului cu o poziţie financiară solidă şi o activitate comercială intensă, axată pe finanţarea economiei reale şi pe asigurarea unor dobânzi competitive pentru produsele de economisire ale clienţilor, într-un mediu macroeconomic dominat de o inflaţie ridicată. Evaluarea agenţiei Moody’s subliniază stabilitatea noastră financiară solidă şi capacitatea de a continua să sprijinim finanţarea şi dezvoltarea economiei româneşti”, a declarat Zdenek Romanek, preşedinte & CEO, Raiffeisen Bank România.

Activele bancare au depăşit 66,17 miliarde de lei în primul semestru al anului, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut. Veniturile băncii au crescut cu 21% faţă de anul anterior, din volume de business mai mari şi pe fondul mediului de dobânzi ridicate.

Cheltuielile operaţionale ale băncii au crescut cu 16%, în principal, din costurile de personal, IT, logistică.

Rata de adecvare a capitalului (peste 20%) şi MREL (peste 30%) se situează mult peste nivelurile minime solicitate de BNR (16,87% şi respectiv 27,48%). Expunerile neperformante s-au menţinut la 1,7%, iar poziţia de lichiditate (indicatorul de acoperire a necesarului de lichiditate, LCR) s-a situat la 169%, peste cerinţele minime regulatorii (100%).

Stocul de credite acordate clienţilor a crescut cu 10% în primul semestru al anului curent comparativ cu primul semestru al anului 2022. Stocul de împrumuturi pentru clienţii corporate a înregistrat un avans excelent de 19%, cu accent pe finanţarea proiectelor sustenabile (energie regenerabilă, eficienţă energetică şi finanţarea proiectelor sociale).

Stocul de împrumuturi pentru IMM-uri a crescut cu 14% an/an, cu un impuls provenit din participarea activă la programe guvernamentale precum IMM Invest. Stocul de credite pentru persoane fizice a crescut cu 3%, ritmul de creştere fiind afectat într-o oarecare măsură de cererea moderată.

Portofoliul de clienţi care folosesc aplicaţiile de mobile/internet banking lunar s-a consolidat până la aproximativ 1.292.000 clienţi persoane fizice, activi digital.

Raiffeisen Bank are un portofoliu de peste 572.000 de carduri de credit.

Raiffeisen Bank activează pe piaţa bancară din România de peste 25 de ani, deservind aproximativ 2,3 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are 4.919 de angajaţi în 291 de unităţi, 1.124 ATM&MFM şi 27.760 POS-uri.

Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bankhttps://www.raiffeisen.ro
Raiffeisen Bank este o bancă universală de top pe piața românească, oferind o gamă completă de produse și servicii în agricultură.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Produse de la producători, direct pe Raftul cu Bunătăți Locale din județul Vâlcea

De astăzi, județul Vâlcea se alătură celui mai amplu...

BASF Innovation Hub 2023 prelungește termenul de înscrieri cu două săptămâni

BASF și AHK România revin cu noutăți în ceea ce privește BASF Innovation Hub – competiția dedicată dezvoltării durabile:...

Conferința „Business-ul Fructelor în Republica Moldova” va avea loc în acest an pe 7 și 8 decembrie

Cea de-a IX-a ediție a Conferinței „Business-ul Fructelor în Republica Moldova”, cel mai important eveniment național în domeniul fructelor, va avea...

DN AGRAR, creștere de aproape 30% a cifrei de afaceri și triplarea profitului în primul semestru din 2023

DN AGRAR Group (simbol BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, lider în producţia de lapte...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole