18.1 C
București
sâmbătă, 30 septembrie, 2023

-

HomepageAdvPurcari Wineries instalează un sistem fotovoltaic cu o capacitate de 200 kW...

Purcari Wineries instalează un sistem fotovoltaic cu o capacitate de 200 kW în cadrul Vinăriei Bardar

Purcari Wineries Public Company Limited își continua activitatea de sustenabilitate, instalând un sistem fotovoltaic pe acoperișul depozitului de păstrare al Vinăriei Bardar.

Sistemul de panouri solare nou instalat este funcțional începând cu 3 iulie 2023 și acoperă o suprafață de 1.100 m2. Cu o capacitate de 200 kW, este de așteptat ca investiția să asigure o
producție de aproximativ 230.000 kWh anual, aducând grupul mai aproape de ambiția unei producții sustenabile.

Pe viitor, Compania își va continua investițiile în creșterea capacității de producție de energie regenerabilă, cu obiectivul de a acoperi cel puțin 80% din necesarul de energie al Grupului din
centrale fotovoltaice.

„Rămânem dedicați obiectivului nostru de sustenabilitate pe termen lung, în timp ce continuăm să investim și să implementăm sisteme fotovoltaice în cadrul vinăriilor noastre. Am reușit să lansăm cu succes încă un sistem de panouri solare în cadrul Vinăriei Bardar, ceea ce marchează un alt pas ferm către obiectivul nostru de energie regenerabilă. Eforturile noastre nu se vor opri aici, deoarece suntem hotărâți în activitatea noastră pentru un viitor mai bun și mai sustenabil”, a menționat Victor Bostan, Director Executiv, Purcari Wineries PLC.

Despre Purcari Wineries PLC

Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar, Domeniile Cuza și Angel’s Estate ) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din regiunea Europei Centrale și de Est.

Grupul gestionează aproximativ 1.450 de hectare de podgorii și operează șapte platforme de producție în România, Moldova și Bulgaria.

Purcari Wineries este lider pe segmentul vinurilor Premium din România cu o cotă de 30%, și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 40 de țări. Fondat în 1827, Chateau Purcari este cea mai premiată vinărie din regiunea Europei Centrale și de Est la Decanter Londra 2015-2021, precum și cea mai bine cotată cramă pe Vivino cu un scor mediu de 4.1 din 5.0, bazat pe mai mult de 85.000 de recenzii.

Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori București cu simbolul WINE. Grupul este condus de Victor Bostan, un veteran cu peste 30 de ani de experiență în domeniul vinicol și este susținut de investitori instituționali de top precum: Horizon Capital, Fiera Capital, Conseq, Firebird, East Capital, Franklin Templeton și Norges Bank.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Produse de la producători, direct pe Raftul cu Bunătăți Locale din județul Vâlcea

De astăzi, județul Vâlcea se alătură celui mai amplu...

BASF Innovation Hub 2023 prelungește termenul de înscrieri cu două săptămâni

BASF și AHK România revin cu noutăți în ceea ce privește BASF Innovation Hub – competiția dedicată dezvoltării durabile:...

Conferința „Business-ul Fructelor în Republica Moldova” va avea loc în acest an pe 7 și 8 decembrie

Cea de-a IX-a ediție a Conferinței „Business-ul Fructelor în Republica Moldova”, cel mai important eveniment național în domeniul fructelor, va avea...

DN AGRAR, creștere de aproape 30% a cifrei de afaceri și triplarea profitului în primul semestru din 2023

DN AGRAR Group (simbol BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, lider în producţia de lapte...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole