20 C
București
luni, 25 septembrie, 2023

-

HomepageAdvOTP Bank România oferă fermierilor o nouă facilitate de finanţare de până...

OTP Bank România oferă fermierilor o nouă facilitate de finanţare de până la 90%, prin convenţia APIA 2022

OTP Bank România a semnat convenţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) prin care pune la dispoziţia fermierilor din sectorul creşterii animalelor o nouă facilitate de finanţare de până la 90% din valoarea subvenţiei.

Conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES, finanţările acordate în baza convenţiilor tripărite încheiate cu APIA, Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) au o structură de costuri avantajoasă, valoarea creditului fiind de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţa solicitantului, iar dobânda aferentă creditelor acordate în lei este ROBOR 6M + maximum 2%.

Prin intermediul acestor facilităţi, fermierii pot solicita finanţare pentru activitatea capitalului de lucru în sectorul creşterii animalelor, pentru care FGCR şi FNGCIMM oferă garanţie de maximum 80% din valoarea totală a creditului.

„Semnarea convenţiei cu APIA reprezintă încă un pas al OTP Bank în direcţia sprijinirii economiei locale, prin finanţări, parteneriate şi iniţierea de proiecte responsabile. Sectorul agricol este deosebit de important pentru dezvoltarea României şi are un potenţial uriaş şi insuficient exploatat, până acum. Fermierii au nevoie de susţinere adaptată nevoilor şi particularităţilor activităţii lor, precum şi de posibilitatea de-a învăţa şi utiliza practici mai sustenabile din punct de vedere financiar. Prin acest demers, OTP Bank îşi reiterează suportul atât pentru sectorul agro, cât şi pentru progresul economic al României, în ansamblu”, a declarat Roxana Hidan, director general adjunct în cadrul Diviziei Afaceri.

Fermierii eligibili pentru subvenţii APIA se pot adresa oricărei unităţi teritoriale OTP Bank România pentru accesarea acestei facilităţi de finanţare, în baza adeverinţei de înregistrare fermier emisă de APIA, aferentă anului 2022.

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezenţă foarte bună în Europa Centrală şi de Est, care oferă soluţii financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât şi corporate.

Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors şi Fundaţia OTP Bank România. 

OTP Bank
OTP Bankhttps://www.otpbank.ro
OTP Bank România oferă soluții financiare complete în domeniul agricol, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

00:02:40

VIDEO. Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

Proiectele implementate de compania Variant Irrigation atât în România,...

Pregătiți-vă pentru succesul sezonului viitor cu ajutorul prognozei recoltei: Luați decizii agricole argumentate

Pe măsură ce sezonul actual de recoltare se apropie de sfârșit și se așteaptă un scurt răgaz înainte de...

Indigo Ag obține 250 de milioane de dolari pentru a accelera inițiativele de agricultură sustenabilă

Indigo Ag, o companie de tehnologie agricolă cu sediul în Boston, specializată în generarea de credite de carbon, a...

Partenope Frutta – fabrica de procesare fructe de la Râmnicu Sărat: Oferim pomi de cireș pentru plantare

Partenope Frutta fabrica de procesare a fructelor de la Râmnicu Sărat, membră a unui grup de firme cu o...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole