‹ adv ›
vineri, 3 februarie, 2023
6.9 C
București

-

HomepageAdvertorialeÎncă o fermă achiziționată de către Holde Agri Invest

Încă o fermă achiziționată de către Holde Agri Invest

Compania românească Holde Agri Invest, care exploatează terenuri agricole, anunţă finalizarea achiziţionării fermei Videle din judeţul Teleorman, cu suma de 14,3 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al companiei, în urma acestei tranzacţii, Videle devine cel de-al treilea nucleu Holde, după fermele Roşiori şi Frumuşani.

„Agricultura este o afacere unde calculele trebuie gândite şi implementate pe termen lung. Suntem extrem de riguroşi în ceea ce priveşte fermele pe care le avem în vedere pentru a le integra în structura Holde, iar Videle a îndeplinit criteriile noastre de selecţie. Pe termen lung, obiectivul nostru rămâne acelaşi, să ajungem la o suprafaţă exploatată de cel puţin 25.000 de hectare, axată pe mai multe nuclee. La fel ca în cazul fermei Videle, ne propunem să atingem acest obiectiv prin finanţarea următoarelor noastre achiziţii cu capitalul atras de la investitorii Bursei de Valori Bucureşti”, a declarat directorul general al Holde Agri Invest, Liviu Zăgan.

Ferma Videle are o suprafaţa totală de 2.400 de hectare de teren aflate în arendă, fiind administrată, înainte de preluare, de Agrocom Exim Prod. Achiziţionarea şi integrarea fermei în conceptul Holde a fost realizată pe parcursul a aproximativ doi ani.

În 2019, Holde exploata 850 de hectare de teren din cadrul fermei, în 2020 suprafaţa operată ajungea la 1.600 de hectare, iar începând cu iulie 2021 compania exploata integral cele 2.400 de ha. În vara anului 2021, în cadrul fermei au fost cultivate culturi convenţionale de grâu, rapiţă, porumb şi floarea-soarelui.

Tranzacţia de preluare a Agrocom Exim Prod a fost finanţată în proporţie de 62% debt şi 38% equity. În momentul de faţă, 88% din suprafaţa totală a fermei este reprezentată de contracte de arendă semnate pentru o perioadă de peste 8 ani.

Pe lângă terenul exploatat, ferma vine la pachet cu o bază proprie situată în Videle, un număr de 10 angajaţi, dar şi cu un parc de utilaje agricole ce necesită îmbunătăţiri.

În perioada următoare, Holde va începe procesul de modernizare a fermei, investiţiile principale fiind concentrate pe reînnoirea parcului de utilaje agricole şi construirea unui siloz cu o capacitate de 10.000 de tone. Pe termen lung, conducerea se aşteaptă ca ferma să atingă performanţa maximă în anul 2024.

La începutul lunii iulie, Holde a atras aproximativ 30 milioane de lei de la investitorii BVB printr-o operaţiune de majorare a capitalului social, sumă ce va fi utilizată pentru extinderea suprafeţelor de teren exploatate şi modernizarea fermelor existente.

În prezent, compania se află în proces de negociere pentru achiziţionarea a patru noi ferme, cu o suprafaţă totală de 3.500 de hectare. Dacă tranzacţiile vor fi încheiate cu succes, întreaga suprafaţă exploatată de Holde va ajunge la 13.000 de hectare.

Holde Agri Invest este o companie iniţiată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider în domeniul agriculturii din România. Înfiinţată în 2018, compania exploatează aproximativ 10.000 de hectare de teren, organizate în trei nuclee – ferma Roşiori situată în Roşiori de Vede (judeţul Teleorman), Frumuşani (judeţul Călăraşi) şi Videle (judeţul Teleorman).

Începând din octombrie 2020, Holde Agri Invest este o companie publică cotată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti cu simbolul HAI.

Sursa foto: newmoney.ro

Holde Agri Invest
Holde Agri Investhttps://holde.eu
Holde Agri Invest este unul dintre cele mai inovatoare proiecte agricole din România, listat pe piața AeRO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Holde Agri Invest şi Toneli Holding semnează un parteneriat pentru asigurarea unei agriculturi circulare

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole,...

Holde Agri Invest se extinde în Dâmbovița și ajunge la 12.000 hectare de teren agricol

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, a achiziționat o fermă de 2.100 hectare în localitatea Conțești...

Cifra de afaceri a Holde Agri Invest a crescut cu 78% în primele nouă luni din 2021

Holde Agri Invest, companie care exploatează terenuri agricole, a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 46,8 milioane de...

Holde Agri Invest a achiziţionat o participaţie în Enten Systems SRL

Holde Agri Invest a anunţat luni realizarea unei investiţii în domeniul agritech, prin achiziţionarea unei participaţii în Enten Systems...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole