14.2 C
București
marți, 9 aprilie, 2024

-

HomepageAdvAlegerea corectă a foliei pentru solar - Cheia succesului în cultivarea plantelor...

Alegerea corectă a foliei pentru solar – Cheia succesului în cultivarea plantelor sănătoase și productive

Alegerea celei mai bune folii pentru solar poate fi o decizie crucială, deoarece poate avea un impact semnificativ asupra creșterii și sănătății plantelor cultivate.

În general, este important ca investiția să se facă într-o folie profesională pentru acoperirea solarului, pentru a maximiza randamentul culturilor și pentru a preveni deteriorarea solarului în timp. 

Utilizând o folie profesională pentru acoperirea solarului, asigurăm mediul propice pentru dezvoltarea optimă a plantelor, obținem timpurietate, și, cel mai important aspect, prelungim sezonul de cultură, cu până la două luni. 

Fermierii pot alege dintre șase calități ale foliei de acoperire  

Există o varietate foarte mare de folii pentru solarii, iar acestea diferă în funcție de caracteristicile lor și de utilizarea lor specifică.

Pentru ca fermierul să facă o alegere adaptată pentru ferma sa, Marcoser are în portofoliu 6 calități diferite ale foliilor pentru acoperirea solariilor. Folia de 120 de microni grosime, aditivată doar UV, care are și cea mai scurtă durată de viață.

Apoi, este folia de 150 de microni, care se prezintă în varianta simplă, cu aditiv UV, dar este și varianta aditivată complet, care este profesională. Și nu în ultimul rând, sunt foliile de 170, 180 și 200 de microni, complet aditivate, tipurile premium din portofoliul lor, adaptate condițiilor locale din România. 

De asemenea, Marcoser oferă o gamă variată de folii cu lățimi mari, care se potrivesc perfect nevoilor legumicultorilor români. Compania se concentrează pe calitate și pe inovație, astfel încât clienții să aibă acces la cele mai bune produse de pe piață. 

Factori esențiali de luat în considerare atunci când selectați o folie pentru acoperirea solarului

Izolare termică: Folia de acoperire trebuie să blocheze sau să împiedice cât mai mult posibil pierderea de căldura acumulată în timpul zilei, în special dacă se are în vedere obținerea de culturi de legume extratimpurii.

În România, unde temperaturile de pe timpul nopții sunt scăzute aproximativ șase luni pe an, aditivii termici sunt de o importanță crucială. Aceștia ne permit să plantăm mai devreme și să menținem culturile până târziu în toamnă, fără a suporta costuri suplimentare pentru încălzire. Această capacitate a foliei este cunoscută sub denumirea de „efect termic”. 

Difuzia luminii: Această proprietate permite împrăștierea uniformă a luminii către plante, din toate direcțiile și previne apariția umbrelor și a arsurilor solare. În contextul României, unde densitatea de plantare este ridicată și multe solarii sunt construite cu schelet de lemn, această proprietate devine extrem de importantă. 

Rezistența la rupere: Folia de acoperire trebuie să reziste la acțiuni mecanice elastice de genul dilatare la căldură și contractare la ger, rezistență la încărcătura de zăpadă, rezistența la grindină, etc.

În plus, este esențial ca folia să prezinte o bună rezistență la deteriorare în cazul în care se află pe un schelet de lemn sau suferă daune minore, precum zgârieturi sau înțepături, pentru a preveni extinderea deteriorării pe întreaga suprafață a foliei. Această proprietate se numește „rezistență mecanică și elasticitate”

Transmisia luminii: Folia de acoperire trebuie să fie transparentă la razele luminoase din zonă așa numita zonă fotosintetizantă activă. Această proprietate este esențială pentru dezvoltarea optimă a plantelor și se numește „transparența în zona PAR” (photosynthetically active range); 

Folia profesională are un aspect mat datorită aditivilor de difuzie și termicitate. Cu toate acestea, această folie asigură o transmisie a luminii de peste 90% în zona PAR (zona activă fotosintetizantă a radiației luminoase). 

Rezistența UV: Folia de acoperire trebuie să fie rezistentă la razele soarelui pentru o durată de timp cel puțin egală cu garanția oferită de producător. Această proprietate se numește „stabilizarea UV a foliei”; 

Grosimea: Foliile de polietilenă sunt disponibile în diferite grosimi, variind de la 120 de microni până la 200 microni. Cu cât folia este mai groasă, cu atât este mai rezistentă și va dura mai mult timp. De obicei, grosimea recomandată pentru folia profesională de acoperire a solarului este de 150-200 microni. 

Există și alte proprietăți ale foliei profesionale care oferă beneficii plantelor. Acestea includ prevenirea depunerii prafului pe suprafața exterioară a foliei, împiedicarea formării ceții în interiorul solarului și blocarea apariției condensului, care poate duce la dezvoltarea bolilor la plante.

O folie profesională oferă și o garanție și o durată de viață lungă, asigurând siguranța mai mare a culturilor și reducând costurile pentru fermieri. 

În concluzie, dacă sunteți în căutarea celor mai bune folii profesionale de solar din România, magazinul online www.marcoser.ro este alegerea perfectă pentru dvs. Cu peste 70 de produse provenite de la cei mai mari producători din Europa, cum ar fi Turcia, Spania sau Franța, puteți fi siguri că veți găsi ceea ce căutați.

În plus, achiziționarea acestor produse din magazinul online vă oferă avantajul comodității și al livrării la ușa dvs. Asigurați-vă că alegeți cea mai bună folie pentru solarul dvs. și vă veți bucura de o recoltă sănătoasă și bogată.

Marcoser
Marcoser
Marcoser - lider pe piața din România în consultanța în agricultură și furnizarea unei game largi de produse pentru legumicultori.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ADAMA lansează pe piața europeană Forapro, un nou fungicid pentru cereale

ADAMA Ltd., lider global în industria de produse pentru protecția plantelor, a anunțat lansarea pe piața din Europa a...

Inovație în agricultura de precizie în România prin colaborarea dintre Bayer și Titan Machinery

Pentru a maximiza performanța și profitabilitatea în agricultura de precizie, Bayer și Titan Machinery au decis să își unească...

CEC Bank a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierului

CEC Bank a semnat convenţiile pentru acordarea Creditului Fermierului, în cadrul unei scheme de ajutor de stat lansate de...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole