‹ adv ›
sâmbătă, 1 aprilie, 2023
11 C
București

-

HomepageAdvertorialeCredit BIO pentru fermierii preocupaţi de agricultura sustenabilă

Credit BIO pentru fermierii preocupaţi de agricultura sustenabilă

Raiffeisen Bank lansează Creditul BIO pentru fermierii care lucrează suprafeţe certificate sau aflate în curs de conversie ecologică, credit cu o dobândă redusă faţă de cea standard, cu sume mai mari acordate pe hectar şi o perioada de rambursare extinsă, a anunţat luni banca.

Certificarea ce atestă cultivarea de suprafeţe ecologice sau aflate în curs de conversie ecologică este singurul document solicitat pentru a beneficia de facilităţile oferite de acest tip de finanţare.

„Este primul produs de creditare IMM Raiffeisen Bank menit să încurajeze, să susţină şi să crească agricultura sustenabilă pe toţi cei 3 piloni: profitabilitate economică, respectarea mediului înconjurător şi responsabilitate socială. Ne-am dorit mult să avem un astfel de produs de finanţare pentru fermierii care fac agricultură ecologică şi să îi susţinem pe acest drum”, a declarat Raluca Nicolescu, director executiv IMM, Raiffeisen Bank.

Agricultura ecologică este într-o ascensiune rapidă, ca rezultat direct al creşterii interesului consumatorilor faţă de produsele bio. Cererea globală de produse organice continuă să crească, ceea ce demonstrează că va urma o perioadă în care tot mai multe produse provenite din agricultura ecologică vor cuceri rafturile magazinelor.

Vestea bună este că această creştere a agriculturii organice implică conceptul de dezvoltare sustenabilă, singura modalitate prin care putem găsi soluţii pentru aspectele de mediu care impun rezolvare urgentă.

La sfârşitul primei jumătăţi a acestui an, soldul creditelor nete acordate IMM-urilor de Raiffeisen Bank a crescut cu 21% faţă de T2 2020. Banca oferă soluţii de finanţare, atât din surse proprii, cât şi prin utilizarea programelor dedicate de garantare, cum este IMM Invest, dar şi extensii ale programelor Fondului European de Investiţii (FEI). Agricultura e un domeniu pe care banca îl susţine cu finanţări consistente.

Cu peste 20 de ani de activitate pe piaţa din România, Raiffeisen Bank este una dintre băncile aflate în top 5, cu un portofoliu de peste 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice.

Banca are peste 4.600 de angajaţi, peste 300 de agenţii în toată ţara, aproximativ 700 de ATM-uri, 400 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 24.400 de POS-uri.

Sursa foto: businessagricol.ro

Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bankhttps://www.raiffeisen.ro
Raiffeisen Bank este o bancă universală de top pe piața românească, oferind o gamă completă de produse și servicii în agricultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Karathane™ Gold 350 EC – Protecție sigură împotriva făinării la vița de vie și castraveți

Făinarea viței de vie este produsă de agentul patogen...

Agreena obține 46 mln euro pentru a impulsiona agricultura regenerativă și a se extinde în Republica Moldova

Agreena, compania concentrată pe impactul climatic și tehnologie financiară cu cea mai mare platformă de certificare a carbonului din...

ADAMA CASH+, lansarea Centrelor de Excelență, prima aplicație mobilă și patru noi produse – noutățile ADAMA pentru acest sezon

Inclusă în Top 10 companii de protecție a plantelor la nivel mondial, având lansate peste 300 de substanțe active...

Mihai Aniței preia funcția de director general al Combinatului de Îngrășăminte Chimice Năvodari

Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari, singurul producător român de fertilizanţi şi biostimulatori profesionali, l-a numit în funcția de...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole