‹ adv ›
miercuri, 29 martie, 2023
0.8 C
București

-

HomepageAdvertorialeCEC Bank finanţează noua fabrică a producătorului de lactate artizanale Artesana

CEC Bank finanţează noua fabrică a producătorului de lactate artizanale Artesana

CEC Bank finanţează construcţia unei noi fabrici Artesana care va asigura triplarea capacităţii de producţie începând de anul viitor, informează banca printr-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Numărul angajaţilor va creşte până la 100 de persoane, în acelaşi ritm cu creşterea graduală a producţiei.

Valoarea investiţiei pentru construcţia noii fabrici şi achiziţia de echipamente moderne de producţie este de aproximativ 5 milioane de euro.

CEC Bank finanţează acest proiect printr-un credit de investiţii de 13,5 milioane de lei, dar şi prin pre-finanţarea ajutorului de stat aprobat pentru noua fabrică Artesana, de aproximativ 2,3 milioane euro, printr-un credit punte.

Artesana beneficiază şi de susţinerea companiei de private equity ROCA Investments, care a intrat în acţionariatul companiei la sfârşitul anului trecut, prin achiziţia unui pachet de 20% din acţiuni.

„Sunt mândru că am reuşit să atragem în portofoliul nostru Artesana, o afacere de familie, construită de antreprenori români. La CEC Bank susţinem economia locală şi antreprenorii care au reuşit să dezvolte afaceri de succes şi care au curaj să investească şi să-şi ducă proiectele mai departe”, a declarat Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank.

Lucrările la noua fabrică Artesana din Tecuci au demarat în luna aprilie. Aceasta va fi construită lângă fabrica existentă şi va avea o suprafaţă totală de 3.100 mp, din care suprafaţa de producţie va ocupa circa 2.350 mp.

În urma investiţiei, capacitatea de producţie a Artesana va creşte cu aproximativ 40 de tone de lapte pe zi, de trei ori mai mult decât producţia actuală.

Noua fabrică va fi dotată cu echipamente moderne de producţie, de la linii automatizate de procesare a laptelui, până la etichetare şi ambalarea finală.

„Proiectul noii fabrici Artesana a fost foarte convigător şi astfel am atras de partea noastră două finanţări strategice, din partea CEC Bank şi a Ministerului Finanţelor Publice, prin ajutorul de stat nerambursabil. Avem încredere în potenţialul acestui proiect deoarece ne bazăm pe parteneriatul solid cu ROCA Investments, care face parte din acţionariatul Artesana, şi pe susţinerea celor două instituţii financiare alături de care putem să accelerăm scalarea companiei şi să amplificăm potenţialul brandului nostru. Rămânem în continuare fideli misiunii Artesana de a oferi lactate artizanale minimum procesate, din lapte integral, neomogenizat şi pasteurizat la temperatură joasă, care păstrează calităţile nutriţionale ale laptelui”, au declarat Alina şi Daniel Donici, fondatorii Artesana.

Artesana a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de aproximativ 3,7 milioane de euro, în creştere cu 21% faţă de anul anterior.

Compania şi-a extins distribuţia în peste 700 de magazine din retailul modern, precum şi în lanţuri locale şi băcănii specializate.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 41,25 miliarde de lei, la sfârşitul lui 2020.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank. 

CEC Bank
CEC Bankhttps://www.cec.ro
La CEC Bank găsești soluții de finanțare complete în domeniul agricol: vegetal, zootehnic, al acvaculturii sau al pisciculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Mihai Aniței preia funcția de director general al Combinatului de Îngrășăminte Chimice Năvodari

Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari, singurul producător român de fertilizanţi şi biostimulatori profesionali, l-a numit în funcția de...

Insecuritatea apei – una dintre cele mai mari amenințări pentru fermieri

Apa este o resursă vitală de viață și este esențială pentru creșterea și întreținerea tuturor organismelor vii. Pentru agricultori,...

Variant Irrigation lansează prima fabrică din România pentru producția echipamentelor de irigare

Unul dintre cei mai mari producători de sisteme de irigare din Europa de Est, Variant Irrigation, inaugurează prima fabrică...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole