‹ adv ›
joi, 23 martie, 2023
8.1 C
București

-

HomepageAdvertorialeBASF și AHK România anunță începerea înscrierilor în România pentru noua ediție...

BASF și AHK România anunță începerea înscrierilor în România pentru noua ediție a concursului de soluții inovatoare

BASF Innovation Hub se adresează start-up-urilor și soluțiilor inovatoare din domeniile:

  • energie curată;
  • mobilitate inteligentă;
  • agricultură sustenabilă.

Etapa locală a concursului durează până pe 16 septembrie, fiind urmată de finala din luna noiembrie. Concursul se desfășoară în 11 țări din Europa Centrală și de Sud-Est, printre care și România.

Lider european în cercetare și dezvoltare și cea mai mare companie chimică din lume, BASF, în parteneriat cu AHK România, demarează proiectul BASF Innovation Hub, care va reuni start-up-uri și companii inovatoare din 11 țări din Europa Centrală și de Sud-Est, printre care și România.

Acesta își propune să funcționeze ca o platformă de lansare, sprijinind start-up-urile prin promovarea ideilor câștigătoare și prin oferirea unui premiu financiar.

Tematica acestei ediții, energiile regenerabile, abordează întrebările Green Deal și se concentrează pe oferirea de soluții la provocările cheie de mediu din zilele noastre.

„Toate obiectivele țărilor europene care vizează reducerea efectelor nocive asupra mediului sunt de apreciat”, spune Andreas Lier, director general al BASF România.

„Energiile regenerabile joacă un rol cheie în această tranziție importantă, deoarece au la bază resurse furnizate în permanență de natură, cum ar fi vântul, apa și soarele, o sursă constantă de energie din atmosfera noastră. Criza actuală a energiei fosile va funcționa ca un catalizator pentru a deveni neutri din punct de vedere climatic cât mai rapid, în viitorul apropiat. BASF și partenerii noștri consideră că politica Pactului Verde a Comisiei Europene este bine structurată, cu un plan de măsuri cuprinzător, în vederea dezvoltării unei economii durabile. Ne angajăm să contribuim la îndeplinirea obiectivelor Pactului Verde și considerăm că este de datoria noastră să aducem, în mod activ, soluții – Innovation Hub fiind un astfel de exemplu.”

Înscrierile pentru BASF Innovation Hub pot fi transmise până pe 16 septembrie, la miezul nopții. În prima fază a proiectului, cinci idei din cele înscrise vor participa la finala locală, iar juriul va alege cea mai bună idee din România.

În noiembrie, ideea câștigătoare va fi prezentată în cadrul marii finale BASF Innovation Hub, împreună cu cele mai de succes soluții din celelalte 10 țări participante.

Pe lângă oportunitatea de a interacționa cu companii de talie internațională, care pot fi o platformă de lansare, dar și de promovare a ideilor, câștigătorul evenimentului local va fi răsplătit și cu premiul de 2.500 euro brut, urmând ca cea mai bună idee a etapei finale să fie premiată cu 5.000 euro brut.

Concursul se adresează start-up-urilor și echipelor inovatoare de până la cinci membri. Cerința de bază pentru participare este ca ideea să contribuie direct sau indirect la crearea de soluții la cele mai importante provocări de mediu ale zilelor noastre: energia curată, mobilitatea inteligentă și agricultura sustenabilă (strategia Farm to Fork).

Directorul general al AHK România, Sebastian Metz, adaugă: „AHK România susține trendul actual privind utilizarea energiilor alternative verzi, mai ales în contextul actual, în care AHK sărbătorește 20 de ani de existență, organizând majoritatea evenimentelor și proiectelor sub egida reducerii emisiilor de carbon.”

Andreas Lier ne reamintește că lipsa mijloacelor financiare este adesea un motiv important pentru care ideile individuale nu ajung să se concretizeze și subliniază că BASF dorește să sprijine, în acest sens, start-up-urile și inovatorii.

Prin Innovation Hub punem la dispoziție o platformă bine-cunoscută, care oferă vizibilitate și expunere inovațiilor start-up-urilor, precum și șansa de a fi prezentate și de a atrage posibili parteneri și sprijin suplimentar:

“Principiile Green Deal sunt aplicabile în domenii diverse, astfel că numeroși inovatori își vor da seama că ideea lor îndeplinește cerințele concursului. Fie că vorbim de energie solară și baterii CDR (continuous discharge rating), de mobilitate inteligentă sau de cele mai accesibile și mai sănătoase modalități de a produce alimente, BASF dorește să sprijine dezvoltarea celei mai bune idei”, a completat Andreas Lier.

Informații suplimentare despre concurs, condiţii și modalitatea de înscriere sunt disponibile pe website-ul proiectului accesând acest link.

Agrobiznes
Agrobiznes
Totul despre agricultură, afaceri și oportunități de dezvoltare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Tehnica volumului ultra-redus de apă (ULV) folosită de dronele agricole

În multe țări, inclusiv România, dronele agricole au devenit...

Agricover a obţinut un profit net în creştere la 91,3 milioane de lei, în 2022

Agricover a raportat venituri de aproximativ 2,55 miliarde de lei în 2022, o creştere cu 50% comparativ cu anul...

BASF propune soluții integrate inovatoare pentru a susține evoluția agriculturii

BASF prezintă cele mai recente progrese în inovațiile sale din domeniul agriculturii: protecția culturilor, semințe și trăsături genetice și...

CEC Bank continuă finanţarea antreprenorilor români prin IMM Invest Plus 2023

CEC Bank continuă finanţarea antreprenorilor români prin programele guvernamentale IMM Invest Plus şi în anul 2023, acordând credite antreprenorilor...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole