luni, 8 august, 2022
27 C
București

-

HomepageAdvertorialeAgricover, SeedBlink şi Microsoft lansează un nou accelerator digital destinat startup-urilor AgriTech

Agricover, SeedBlink şi Microsoft lansează un nou accelerator digital destinat startup-urilor AgriTech

Un nou accelerator digital conceput pentru a ajuta startup-urile AgriTech aflate în stadiu incipient să sporească viteza inovaţiei în sectorul agricol din Europa Centrală şi de Est (ECE) a fost lansat de Agricover, alături de SeedBlink şi Microsoft.

Astfel, Nextcelerator – The Digital Agriculture Hub se adresează antreprenorilor din sectorul AgriTech, în cadrul căruia se vor folosi sesiuni de mentorat pentru a identifica vulnerabilităţile şi oportunităţile startup-urilor şi, apoi, implementarea mecanismelor de sprijin adecvate sub formă de cursuri de formare, planificare de afaceri, mentorat, şi înlesnirea accesului la fermieri profesionişti si jucători din agricultură.

Startup-urile selectate în program vor avea acces la patru sesiuni săptămânale de mentorat individual, concentrate pe abilităţile antreprenoriale, cum ar fi:

  • dezvoltarea unui model de afaceri;
  • finanţarea unei afaceri;
  • planificarea lansării;
  • o serie de masterclass-uri unice adaptate nevoilor afacerii.

„România se află printre primele ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte producţia agricolă, cu un potenţial semnificativ de creştere neexploatat. Agricultura viitorului trebuie să fie durabilă şi responsabilă în privinţa normelor de mediu, iar adoptarea tehnologiei digitale este un factor cheie în transformarea acestui sector. 2021 a fost un an bun pentru agricultură şi pentru agribusiness în general în România, iar toate perspectivele indică faptul că tehnologia este cea care va susţine această creştere sustenabilă. Prin urmare, un parteneriat strâns între experţi în agribusiness, experţi în tehnologie şi o platformă de investiţii poate stimula şi sprijini o nouă generaţie de AgriTech. Parteneriatul Agricover cu SeedBlink şi Microsoft oferă companiilor AgriTech în stadiu incipient acces la resurse de excepţie, suport pentru dezvoltarea afacerii, expertiză, cercetare şi know-how şi abia aşteptăm să începem”, a declarat Liviu Dobre, director general al Agricover Holding.

Agricover Holding SA reuneşte Agricover SA (specializată în distribuţia de tehnologii agricole), Agricover Credit IFN SA (instituţia financiară nebancară specializată în finanţarea fermierilor) şi Agricover Technology SRL prin care Grupul oferă fermierilor acces la cele mai noi inovaţii în agricultura digitală mondială.

SeedBlink este platforma de investiţii cu cea mai rapidă creştere, specializată în găsirea, verificarea, finanţarea şi scalarea a startup-urilor europene de tehnologie.

Microsoft (Nasdaq „MSFT” @microsoft) susţine companiile în procesul transformării digitale şi facilitează dezvoltarea, implementarea şi utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud. 

Agricover
Agricover
Grupul Agricover este principalul jucător din agribusiness-ul românesc, cu o activitate de peste 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Creșterea răsadului – 19 greșeli cel mai frecvent făcute

Creșterea răsadurilor implică mai multe operațiuni ce nu pot...

Mixomatoza la iepuri – simptome si tratament

Mixomatoza este cea mai periculoasă boală care afectează iepurașii în această lună. Probabil, mulți vă întrebați de ce anume în...

Cezar Gheorghe: Se așteaptă o criză a grâului la nivel mondial

Recolta de grâu la nivel mondial în anul 2022 s-ar putea să fie cu mult mai redusă decât prognozele...

Fermierii cer soluţii la Bruxelles pentru rezolvarea crizei cerealelor din porturile româneşti

Fermierii români solicită europarlamentarilor din Comisia de Agriculturi soluţii pentru rezolvarea crizei cerealelor din porturile româneşti, printre care subvenţii...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate