Cooperativa Ţara Mea va livra pe piaţă, în acest an, peste 80.000 tone de legume româneşti, cu 40% mai mult decât în 2021, în timp ce numărul membrilor s-a dublat la aproape 5.000 de fermieri, a anunţat miercuri organizaţia agricolă, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
Potrivit organizaţie, la aproape un an de la lansarea programului pentru legume româneşti, Cooperativa Ţara Mea înregistrează aproape 5.000 de fermieri membri şi o capacitate de livrare legume de peste 80.000 tone, pentru acest an.
Depozitul frigorific de la Băleni, cu 2.400 metri pătraţi de spaţiu de prelucrare şi 11 camere frigorifice, intră în portofoliul cooperativei, împreună cu fermierii din zonă, adăugându-se celor cinci bazine legumicole unite sub brandul Ţara Mea acum un an.
Reprezentanţii Cooperativei Ţara Mea precizează că menţine o relaţie strânsă cu Asociaţia Fermierilor Români (AFR), al cărei membru este, dar şi cu retailerii din piaţă. De altfel, în urmă cu câteva zile, reprezentanţii Carrefour au vizitat mai multe sere şi depozite ale fermierilor din Asociaţie, inclusiv cele ale Cooperativei Ţara Mea.
La rândul său, Daniel Botănoiu, preşedintele AFR, a transmis că soluţia o reprezintă lucrul împreună.
Vizita a avut loc în comuna Băleni, judeţul Dâmboviţa, unde există peste 1.000 de hectare de spaţii protejate care livrează legume Cooperativei şi 2.000 de fermieri.
Cooperativa Ţara Mea este cea mai mare cooperativă agricolă din România şi singura cooperativă integrată, cu activităţi de la cultivarea legumelor şi creşterea animalelor până la producţia de lactate, conserve, mezeluri şi produse de băcănie.
Cu peste 5.000 de fermieri membri, produsele Ţara Mea sunt disponibile pe piaţa de mai bine de 10 ani.
În prezent, cooperativa vinde produse alimentare 100% româneşti în magazinele Kaufland şi Cora din toată ţara, dar şi online după ce a semnat un parteneriat cu platforma e-mag.ro.
Asociaţia Fermierilor Români funcţionează din 1996, este cea mai veche asociaţie din România, are 3.000 de membri şi cuprinde cultură mare, zootehnie, legumicultură, apicultură şi piscicultură.