10.2 C
București
joi, 3 aprilie, 2025
IT
MD

-

HomepageAdvProgramul TalentA 2021 a dat start celei de-a doua etape de înscriere...

Programul TalentA 2021 a dat start celei de-a doua etape de înscriere a proiectelor

În sezonul 2021 s-au înscris în programul TalentA dezvoltat de Corteva Agriscience, 33 de doamne care lucrează în agricultură şi locuiesc în zone rurale sau sunt studente în cadrul Universităților Agricole.

Acestea au participat la cursurile gratuite de dezvoltare a competențelor, care le-au oferit posibilitatea de a înțelege, învăța și practica conceptele, procesele și instrumentele necesare în dezvoltarea unei afaceri în Agri-Business.

Lansat în România în 2020, Corteva Agriscience a anunțat startul unui nou sezon al programului TalentA în data de 4 iunie 2021. Derulat pe parcursul a 4 luni, programul de training online a constat în 18 cursuri segmentate în două module – 10 cursuri de Business și 8 cursuri Agri-Business., construite si susținute de o echipă formată din 7 experți Corteva, în colaborare cu 9 consultanți Starperformining.

Conceptele din modulul de business au oferit suport în dezvoltarea competentelor manageriale pentru conducerea unei afaceri, iar conceptele modulului de Agri-Business au ajutat în extinderea cunoștințelor și calificărilor necesare în dezvoltarea diferitelor culturi de rapiță, porumb, floarea- soarelui, cereale, viticultură, cartof, etc.

Începând cu data de 17 septembrie 2021, s-a dat startul activității de construire a proiectelor, cea de-a doua etapă a programului.  Proiectele vor fi analizate  de o comisie formată din 5 experți Corteva și 3 consultanți Starperformining. 

Acestea trebuie să se raporteze la beneficiul întregii comunități, nu trebuie tratate individual și să se axeze pe îmbunătăţirea securităţii alimententare, asigurarea accesului la apă potabilă în comunități, susţinerea consumului responsabil, combaterea schimbărilor climatice şi conservarea ecosistemelor, conform obiectivelor de sustenabilitate ale Corteva Agriscience.

Termenul limită până la care se pot depune aceste proiecte este 8 octombrie 2021.

Comisia va decide cele 3 proiecte câștigătoare, iar anunțarea câștigătorilor se va face în cadrul evenimentului de decernare a premiilor, ce va avea loc în data de 15 octombrie 2021- Ziua Internațională a femeilor din mediul rural.

Pentru a asigura facilitarea implementării celor mai bune planuri de afaceri, în acest sezon Corteva Agriscience a mărit valoarea premiilor la 15000 $: locul I – 6000 $, locul II – 5000 $, locul III – 4000 $.

„Prin programul TalentA oferim femeilor din zonele rurale oportunitatea de a-și dezvolta si moderniza propria afacere, îmbunătățind în același timp bunăstarea comunității din care fac parte.” a spus Maria Cîrja Director Marketing Corteva Agriscience România și Moldova. “Așteptăm cu interes noile proiecte și le asigurăm pe câștigătoare de tot sprijinul nostru în implementarea ideilor care vor ajuta la îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale.”

Pentru detalii suplimentare despre cele 18 cursuri, persoanele care au facilitat și organizat cele 2 module de învățare, comisia de experți care va decide proiectele câștigatoare, dar și multe alte informații, vizitaţi site-ul Corteva Romania şi urmăriţi detalii despre Programul TalentA pe Facebook.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pachet Cereale T1 – sinergia a 6 substanțe active pentru controlul bolilor și buruienilor

Nu știi ce tehnologie să alegi pentru protecția cerealelor...

Creșterea productivității la floarea-soarelui prin combaterea manei în România

România s-a afirmat ca un jucător important în agricultura europeană, contribuind semnificativ la producția de floarea-soarelui din regiune, cu...

Verben™: Soluția ideală pentru protejarea cerealelor păioase de bolile primăverii

Fermierii au mizat pe cereale păioase în acest an, iar culturile se prezintă bine în majoritatea regiunilor. Pe măsură...

Producător de căpșune: Cu sistemul Up&Down avem o productivitate cu 60% mai mare

Acum câțiva ani, Dragoș Ștefănescu, Agro Steaco a decis să investească într-un proiect ambițios de producere a căpșunelor în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole