2.4 C
București
marți, 23 decembrie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUSV Iași organizează Ziua Recoltei pe 4 și 5 octombrie

USV Iași organizează Ziua Recoltei pe 4 și 5 octombrie

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) organizează Ziua Recoltei – expoziție de produse cu vânzare, pe 04 – 05 octombrie 2025. Peste 80 producători importanți se vor reuni cu cele mai bune produse, la veritabila sărbătoare a toamnei. 

Legume, fructe, salate, compoturi, preparate din carne, sorturi de zacuscă, ciuperci pleurotus, miere și produse apicole certificate BIO, bere artizanală, dulciuri, fructe de cătină și nectaruri, produse lactate, produse de morărit și panificație, patiserie, înghețată, ulei de floarea soarelui, must și vin fac parte din lista produselor numeroase pe care ieșenii le vor găsi la Zilele Recoltei.

‹ adv ›

Ajuns la ediția a IV-a, evenimentul va avea o participare mare din partea expozanților, peste 90 de producători din toată regiunea Moldovei înscriindu-se deja la evenimentul organizat pe Arena USV Iași, situată în campusul Universității, accesul făcându-se din Rond Agronomie.

Ca și la edițiile anterioare, vor participa absolvenți ai USV Iași cu tradiție pe piața produselor locale și tineri aflați la început de drum cu produsele care își fac loc în preferințele consumatorilor, datorită calității acestora.

Pe lângă producătorii importanți de legume, fructe, preparate alimentare tradiționale din carne sau lactate și crame celebre, de la care ieșenii se vor putea aproviziona pentru sezonul toamnă-iarnă, facultățile USV Iași vor oferi din produsele inovative ale studenților și cadrelor didactice.

Evenimentul va fi unul dedicat familiilor, deoarece în program sunt incluse diverse ateliere de creație pentru copii (aranjamente în dovlecei, ateliere de gătit), iar în cele două zile vor fi organizate vizite la Baza hipică și la Muzeul de Anatomie.

‹ adv ›

De asemenea, în imediata apropiere a Arenei USV Iași va fi amplasată zona gastronomică, unde participanii vor putea degusta din preparatele pregătite pe loc. 

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Denis Popa, tânăr fermier: Munca în agricultură te învață smerenie

Denis Popa, tânărul care a transformat visul copilăriei în realitate, la Țibănești. Sunt oameni care se nasc cu un...

Ștefan Macovei: „Investesc într-o fermă de bovine Angus. Vreau să-mi deschid propria carmangerie”

Ștefan Macovei este un tânăr absolvent al Facultății de Agricultură USV Iași, specializarea Ingineria și managementul afacerilor agricole, care...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole