6.4 C
București
joi, 21 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: Sprijin financiar de 6 milioane de lei în 2021 pentru cultivatorii...

MADR: Sprijin financiar de 6 milioane de lei în 2021 pentru cultivatorii de plante aromatice

Cultivatorii de plante aromatice vor beneficia anul acesta de o schemă de ajutor de minimis, valoarea maximă alocată pentru acest tip de sprijin fiind de 6 milioane de lei (1,231 milioane de euro).

„Potrivit unei Hotărâri aprobate miercuri de Guvern pentru susţinerea producţiei de plante aromatice pentru anul în curs, 2.600 de euro/ha se vor aloca pentru busuioc şi 3.400 euro/ha pentru cimbru, dar suprafaţa cultivată pentru ambele culturi trebuie să fie de minimum 0,5 ha”, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

De asemenea, vor fi sprijiniţi şi cultivatorii de fenicul, cu 200 euro/ha, de muştar – 150 euro/ha şi coriandru – 100 euro/ha.

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 30 iunie inclusiv, iar termenul de depunere a documentelor justificative este 15 octombrie 2021, inclusiv.

‹ adv ›

Schema de ajutor de minimis pentru susţinerea producţiei de plante aromatice, pentru anul 2021, va fi implementată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie (APIA) pentru Agricultură, prin centrele locale/judeţene, care vor fi sprijinite în activitatea de control şi evaluare a producţiei de către direcţiile pentru agricultură judeţene.

Potrivit MADR, actul normativ reglementează: modalitatea de depunere a cererii la APIA; culturile pentru care se acordă ajutor de minimis: busuioc, cimbru, coriandru, fenicul şi muştar; categoriile de beneficiari: persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, persoane juridice; criteriile de eligibilitate pentru obţinerea sprijinului; producţiile minime pe care trebuie să le obţină producătorii agricoli, precum şi documentele justificative care se prezintă pentru obţinerea ajutorului de minimis; efectuarea verificărilor privind existenţa suprafeţelor, a culturilor declarate şi evaluarea producţiei, de către comisii mixte APIA – DAJ; modalitatea de comunicare între centrele locale/centrele judeţene/APIA şi MADR şi DAJ.

„Acordarea ajutorului reglementat de prezenta hotărâre va contribui la creşterea suprafeţelor cultivate cu plante aromatice şi la sporirea interesului producătorilor agricoli în diversificarea culturilor din exploataţiile agricole”, precizează MADR.

Sursa foto: glaszart.com

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bugetul Programului de susținere a producției de cartof a fost majorat

În cadrul unei Hotărâri aprobate joi, Guvernul a suplimentat...
‹ adv ›

MADR propune modificări ale legislației privind pășunile și sprijin pentru tineretul ovin

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a avut miercuri dimineaţa o întâlnire de lucru cu o delegaţie a...

MADR lansează Ghidul pentru energia regenerabilă în agricultură și industria alimentară

Versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru Schema de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole