2.6 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

-

HomepageAdvCinci tendințe cheie în inteligența artificială în agricultura 2025

Cinci tendințe cheie în inteligența artificială în agricultura 2025

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp

În cadrul Forumului Economic Mondial (WEF), Jeff Rowe, CEO-ul Syngenta Group, a prezentat cele cinci tendințe cheie în inteligența artificială (AI) care vor defini agricultura în 2025.

În timpul unei discuții de tip panel organizate la Bloomberg House, având ca temă „De la sol la siliciu: Cum tehnologiile avansate modelează viitorul agriculturii sustenabile”, acesta a subliniat faptul că anul 2025 va marca primul an în care AI va revoluționa cu adevărat agricultura – de la laborator până pe câmp.

Cele cinci tendințe cheie în AI identificate de Syngenta sunt:

  1. AI în cercetare și dezvoltare (R&D): În prezent, toate proiectele de cercetare din cadrul Syngenta utilizează modele de învățare automată pentru a identifica noi substanțe active – atât pentru produse sintetice, cât și pentru cele biologice.
  2. AI pe câmp: Introducerea sistemelor bazate pe AI pentru monitorizarea și predicția fiabilă a sănătății solului, oferind hărți de înaltă rezoluție ale nutrienților din sol, texturii și conținutului de carbon, destinate fermierilor.
  3. AI la îndemâna fermierilor: Instrumente digitale bazate pe inteligență artificială generativă (GenAI), care acționează ca consultanți agronomici pentru a ajuta fermierii să determine cele mai bune practici de gestionare a culturilor.
  4. AI în managementul dăunătorilor: Soluții de agricultură de precizie și luare a deciziilor bazate pe date, care sprijină fermierii prin aplicarea produselor de protecție a culturilor doar în zonele afectate.
  5. AI în gestionarea lanțului de aprovizionare: Prognoza cererii, predicția pieței și reducerea supraproducției și a risipei pentru optimizarea logisticii și îmbunătățirea eficienței.

Jeff Rowe, CEO-ul Syngenta Group:

jeff rowe syngenta

„Inteligența artificială și instrumentele digitale revoluționează agricultura și practicile sustenabile. Sistemele avansate de monitorizare, care integrează imagini prin satelit, drone și hărți ale solului, permit o gestionare precisă a culturilor.

Analiza predictivă, susținută de AI și învățare automată, oferă fermierilor informații acționabile, transformând practicile reactive în strategii proactive.”

Prognoză: Piața globală AgriTech va crește considerabil

Piața globală AgriTech, evaluată la 24,19 miliarde de dolari în 2023, este estimată să ajungă la 54,17 miliarde de dolari până în 2029, conform unui raport recent realizat de AgriTech Market Analysis.

Piața globală a AI în agricultură este prognozată să crească de la 1,7 miliarde de dolari în 2023 la 4,7 miliarde de dolari până în 2028, conform unei analize recente de piață, subliniind astfel potențialul economic semnificativ al acestor tehnologii.

Un raport al WEF estimează că agricultura digitală ar putea crește PIB-ul agricol al țărilor cu venituri mici și medii cu 450 de miliarde de dolari anual.

În timpul panelului, alături de Suzanne DiBianca, Vicepreședinte Executiv și Director de Impact la Salesforce, ambii vorbitori au subliniat necesitatea esențială a colaborării între factorii de decizie, companii și alte părți interesate pentru a reduce barierele financiare și tehnice cu care se confruntă fermierii în adoptarea tehnologiei.

Sinergia dintre tehnologiile digitale și agricultura sustenabilă oferă fermierilor capacitatea de a combate schimbările climatice, îmbunătățind în același timp productivitatea.

Prin integrarea practicilor regenerative cu tehnologiile de ultimă generație, sectorul agricol pavează drumul către un sistem alimentar rezilient, benefic atât pentru oameni, cât și pentru planetă, au concluzionat vorbitorii.

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp

Sergiu Jaman
Sergiu Jaman
Consultant AgTech

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pecica, lider în prețurile terenurilor agricole din Arad: 30.000 de euro pe hectar

Zona Pecica are cele mai scumpe terenuri agricole din...

De la prima recoltă la profit sustenabil: cum m-a ajutat un credit pentru agricultură să-mi dezvolt ferma

Când am pornit la drum ca fermier, aveam în minte un singur lucru: să cultiv legume proaspete și bune,...

Omnia Europe anunță un proiect ambițios de achiziție a porumbului de la fermieri din România

Omnia Europe SA, producător de amidon de porumb, situat în Medgidia, județul Constanța, România, membru al asociației comerciale a...

Corteva Agriscience lansează Inatreq™ Active în România

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, anunță aprobarea înregistrării și lansarea unui produs cu Inatreq™ Active...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole