4.8 C
București
miercuri, 18 decembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUSAMV Cluj a semnat un contract prin PNRR pentru modernizarea educației agricole

USAMV Cluj a semnat un contract prin PNRR pentru modernizarea educației agricole

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, prin reprezentantul legal, Domnul Rector Prof. Dr. Cornel Cătoi, a semnat cu Ministerul Educației, prin reprezentantul legal, Doamna Ministru Ligia Deca, în 10.12.2024, contractul de finanțare a Proiectului „Educație agricolă sustenabilă pentru asigurarea tranziției spre bioeconomia verde”.

Acest proiect se derulează prin PNRR în cadrul Componentei 15 – Educație, Pilonul VI – Politici pentru noua generație, Reforma 4 – Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior, Investiția 7 – Transformarea liceelor agricole în centre de profesionalizare, Apelul de proiecte – Program de formare a cadrelor didactice din Liceele cu profil agricol.

Obiectivul general (OG) al proiectului:

‹ adv ›
  • creșterea capacității a 14 licee agricole din regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Nord-Est și Centru (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Iași, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sibiu, Suceava) de a furniza o educație agricolă modernă și relevantă pentru elevi, ca urmare a extinderii competențelor a 150 cadre didactice din aria curriculară Tehnologii, domeniul agricol/silvic, precum și din domeniile conexe (biologie, chimie etc.).

OS1: Extinderea ofertei de formare profesională continuă dedicată cadrelor didactice din învățământul tehnic cu profil agricol și/sau silvic, prin dezvoltarea și acreditarea programului Tranziția la Bioeoconomia Verde (TBV) ca program de formare continuă de calitate, adaptat tendințelor actuale din domeniul agriculturii.

Programul de formare continuă propus va fi încadrat în categoria dezvoltare de competențe pentru evoluția în cariera didactică.

Programul de formare se va adresa cadrelor didactice din ariile curriculare ce au în componență discipline relevante pentru domeniul agricol/silvic, precum și din domeniile conexe (biologie, chimie etc.).

Domeniile tematice abordate în cadrul programului sunt:

  • Farm management;
  • Conservarea biodiversității și adaptarea la efectele schimbărilor climatice;
  • Aplicabilitatea UAV în agricultură, silvicultură și mediu;
  • Utilizarea biotehnologiilor moderne în agricultură.

OS2: Extinderea competențelor și creșterea motivației cadrelor didactice din cadrul a 14 licee cu profil agricol din regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Nord-Est și Centru, prin formarea a 150 cadre didactice din aria curriculară Tehnologii, domeniul agricol/silvic, precum și din domeniile conexe (biologie, chimie etc.), ca urmare a implementării programului de formare continuă Tranziția la Bioeoconomia Verde (TBV).

Acestea își vor dezvolta în consecință următoarele competențe-cheie:

  • 1. competențe de implementare în procesul de predare-învățare a noilor concepte și tehnologii din domeniul agricol;
  • 2. capacitatea de a aplica, explica și a utiliza noile informații din domeniul agricol/silvic în actul educațional, prin activitățile cu elevii.

Echipa de proiect va fi formată din cadre didactice din USAMV CN și va fi coordonată, în calitate de manager de proiect, de Doamna Prof. Dr. Ioana Pop.

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp
‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Rădăcini de floarea-soarelui tolerante la secetă, obținute prin biotehnologie la USAMV Cluj

O echipă formată din cercetători și studenți de la...
‹ adv ›

În premieră, Colocviul European de Mustelide la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va fi gazda, în premieră pentru România, a Colocviului European...

Zilele Horticulturii Clujene, ediția a III-a, va avea loc în 17-19 mai 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca se bucură să anunțe organizarea în campus, pe platoul din...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole