11.7 C
București
vineri, 25 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBugetul Ministerului Agriculturii, suplimentat cu 200 mln de lei pentru cofinanţarea unor...

Bugetul Ministerului Agriculturii, suplimentat cu 200 mln de lei pentru cofinanţarea unor proiecte prin PNDR

Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost suplimentat cu 200 de milioane lei, reprezentând credite bugetare şi credite de angajament, pentru cofinanţarea unor proiecte de agromediu şi climă, implementate prin PNDR 2014-2020.

Banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, reiese dintr-un comunicat transmis de Executiv.

„Prin alocarea acestor fonduri, se asigură condiţiile necesare efectuării plăţilor către beneficiarii proiectelor şi rambursării de către Comisia Europeană, în trimestrul I al anului 2025, a sumelor reprezentând componenta de fond extern nerambursabil al CE la finanţarea programului”, transmite sursa citată.

Ministerul Agriculturii a primit şi o altă alocare suplimentară de 208 milioane lei, credite de angajament şi credite bugetare, pentru lucrări de reabilitare a infrastructurii principale de îmbunătăţiri funciare, investiţii desfăşurate de către Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

‹ adv ›

Tot în şedinţa de miercuri, Guvernul a suplimentat fondurile alocate Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului cu peste 31,8 milioane lei, pentru susţinerea unor operatori economici din industria naţională de apărare.

„Măsura este necesară pentru susţinerea personalului care menţine în funcţiune operatorii economici din industria de apărare pe perioada în care aceştia nu desfăşoară activitate, din lipsă de comenzi sau contracte.

Sumele vor fi utilizate pentru plata unui număr suplimentar de maxim 457 salariaţi, din care 390 de salariaţi ai Romarm şi 67 de salariaţi ai Romaero. Sumele reprezintă credite bugetare şi credite de angajament şi se alocă din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului”, menţionează sursa citată.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ministrul Agriculturii vrea un referendum la nivel european privind viitorul PAC după 2027

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a solicitat joi, la Congresul...
‹ adv ›

Florin Barbu: Negocieri cu procesatorii pentru combaterea creșterii prețurilor la produsele alimentare

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, urmează să se întâlnească, pe parcursul săptămânii viitoare, cu reprezentanţii procesatorilor din sectorul de industrie...

Ministerul Agriculturii va găzdui un târg dedicat cărnii de pasăre de producţie autohtonă

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va organiza, în premieră, în perioada 18-20 octombrie, în curtea instituţiei, un târg...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole