16.7 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleComisia Europeană propune limite ale capturilor şi cote pentru şprot şi pentru...

Comisia Europeană propune limite ale capturilor şi cote pentru şprot şi pentru calcan în Marea Neagră

Comisia Europeană a adoptat, luni, propunerea privind posibilităţile de pescuit pentru 2025 în Marea Mediterană şi în Marea Neagră, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

În ceea ce priveşte Marea Neagră, propunerea Comisiei include limite ale capturilor şi cote pentru şprot şi pentru calcan.

În Marea Mediterană, Comisia propune implementarea în continuare a planului multianual pentru corifena comună, astfel cum a fost convenit în cadrul CGPM în 2023, şi extinderea reducerilor treptate ale capturilor de pagel argintiu şi de creveţi de adâncime.

‹ adv ›

În Marea Adriatică, propunerea include implementarea planurilor multianuale ale CGPM pentru stocurile demersale şi pentru stocurile de peşti pelagici.

Potrivit Comisiei Europene, această propunere promovează gestionarea durabilă a stocurilor de peşte din Marea Mediterană şi din Marea Neagră şi respectă angajamentele politice asumate în declaraţia MedFish4Ever şi în Declaraţia de la Sofia.

Celelalte posibilităţi de pescuit vor fi propuse după ce apar rezultatele sesiunii anuale a Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (CGPM) şi după publicarea noilor avize ştiinţifice de către Comitetul ştiinţific, tehnic şi economic pentru pescuit (CSTEP), preconizate pentru jumătatea lunii noiembrie.

Pe baza acestei propuneri şi a altor propuneri viitoare ale Comisiei, Consiliul va stabili, pe 9 şi pe 10 decembrie, alocarea posibilităţilor de pescuit. Regulamentul ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2025.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Coasta de Fildeş vrea să majoreze cu 23% preţul plătit fermierilor pentru boabele de cacao

Coasta de Fildeş, cel mai mare producător mondial de...
‹ adv ›

APMR: Creşterea preţului la masa lemnoasă şi neaplicarea Codului Silvic, printre cauzele declinului industriei mobilei

Cauzele care au dus la declinul industriei mobilei româneşti sunt creşterea exagerată a preţului la masa lemnoasă, lipsa materiei...

Reuters: China renunţă la importurile de porumb din SUA

Importurile de porumb ale Chinei s-au atenuat în ultimele luni, în condiţiile în care s-au redus şi livrările de...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole