16.7 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleExporturile Italiei de utilaje agricole către SUA sunt în creștere

Exporturile Italiei de utilaje agricole către SUA sunt în creștere

În primele patru luni ale acestui an, exporturile de utilaje agricole din Italia către Statele Unite au înregistrat o creștere semnificativă de 7,6%, confirmând SUA ca principalul partener comercial al Italiei în sectorul dat.

Mașinile agricole italiene sunt din ce în ce mai apreciate de fermierii americani datorită inovațiilor tehnologice, posibilităților variate de personalizare și fiabilității deosebite.

Datele recente furnizate de Istat și analizate de Asociația Producătorilor FederUnacoma arată că în această perioadă, valoarea exporturilor italiene de tehnologii agricole către S.U.A. a depășit 320 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut.

‹ adv ›

Această performanță a făcut ca SUA să devină cel mai important partener comercial al Italiei în acest sector, depășind tradiționalele piețe din Franța și Germania.

Cererea pentru tehnologiile agricole italiene pe piața americană a fost impulsionată în principal de echipamentele și mașinile agricole, care au înregistrat o creștere de 12,6%, ajungând la o valoare totală de 250 de milioane de euro.

În schimb, exporturile de tractoare au înregistrat o ușoară scădere de 6,7%, totalizând 71,2 milioane de euro.

Aceste evoluții subliniază importanța crescândă a parteneriatului italo-american în sectorul mecanicii agricole, un domeniu important pentru industria italiană.

Fermierii americani se pregătesc să descopere și mai multe inovații italiene la EIMA 2024, unde vor fi prezentate soluții tehnologice avansate, capabile să răspundă nevoilor diverse ale agriculturii din America de Nord.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Coasta de Fildeş vrea să majoreze cu 23% preţul plătit fermierilor pentru boabele de cacao

Coasta de Fildeş, cel mai mare producător mondial de...
‹ adv ›

APMR: Creşterea preţului la masa lemnoasă şi neaplicarea Codului Silvic, printre cauzele declinului industriei mobilei

Cauzele care au dus la declinul industriei mobilei româneşti sunt creşterea exagerată a preţului la masa lemnoasă, lipsa materiei...

Reuters: China renunţă la importurile de porumb din SUA

Importurile de porumb ale Chinei s-au atenuat în ultimele luni, în condiţiile în care s-au redus şi livrările de...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole